Vb-ezüstérmes holland átlövőt igazolt a Fradi

Laura van der Heijden, kézilabda
Netherlands' right back Laura van der Heijden reacts as she lies on the floor during the women's Bronze Medal handball match Netherlands vs Norway for the Rio 2016 Olympics Games at the Future Arena in Rio on August 20, 2016. / AFP PHOTO / Roberto SCHMIDT
Vágólapra másolva!
Laura van der Heijden személyében világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes holland válogatott jobbátlövőt szerződtetett a Ferencváros női kézilabdacsapata.

A zöld-fehér klub honlapjának beszámolója szerint hétfőn jelentették be a 26 éves játékos érkezését, aki a dán Esbjergből igazolt Budapestre. A 169-szeres válogatott, balkezes Heijden egy plusz egy éves szerződést kötött a Ferencvárossal.

"Három szempontot vettünk figyelembe, amikor kezdeményeztük Laura van der Heijden átigazolását: azt, hogy balkezes átlövő, hogy támadásban és védekezésben is hasznunkra lehet, illetve továbbra is ragaszkodunk ahhoz, hogy jó mentalitású játékosokkal dolgozzunk együtt" – idézi az oldal Elek Gábor vezetőedzőt.

Laura van der Heijden Forrás: AFP/Roberto Schmidt

"Bízom benne, hogy vele még tovább fejlődik a csapatunk, és segítségünkre lehet a céljaink elérésében."

A Ferencváros a beszámoló szerint öt meghatározó játékosával is új szerződést kötött: a montenegrói Marija Jovanovic és Szekeres Klára egy, Schatzl Nadine és a spanyol Nerea Pena két, míg Lukács Viktória három évvel hosszabbított.