Tökéletes amerikaifocis mozdulattal dobott 24 méterről kosarat

Vágólapra másolva!
Az amerikai egyetemi kosárlabda bajnokság rájátszásának egyik keleti rangadóján a Wake Forest játékosa óriási kosárral demoralizálta a Virginia Tech csapatát. De nem annyira, hogy végül ne tudjanak fordítani.

Az NCAA kosárlabda divíziójában dübörög a March Madness nevű egy hónapig tartó őrület, amikor a Division I minden osztályában egymást érik a rangadók. Az Atlantic Coast Conference-ben, például a Wake Forest találkozott egyik nagy riválisával, a Virginia Tech csapatával - méghozzá az NBA-ben szereplő Brooklyn Nets csarnokában, telt ház előtt.

Az első félidő a Wake Foresté volt, akik négypontos vezetéssel készültek szünetre menni. Persze, ha már a félidei (az NCAA-ben nem négy negyed, hanem két félidő van) dudaszó előtt a WF-es Greg McClinton kezébe került a labda, akkor miért nem dobná azt az ellenfél gyűrűjének irányába? Nem is tett másként a hátvéd, egy, az amerikaifoci irányítók által is megirigyelhető, tökéletes QB-mozdulattal eldobta a labdát a saját büntetővonaláról - az pedig 24 méterrel távolabb csont nélkül hullott a gyűrűbe.

A bravúr azonban hiábavaló volt, a VT ugyanis nagyon megnyomta a második félidőt, 62-46-ra nyerték a játékrészt, és 99-90-re a meccset.