Vágólapra másolva!
Vasárnap este a Kazincbarcika férfi röplabdacsapata 3-0-ra nyert Budapesten a Pénzügyőr elleni bajnoki elődöntő negyedik mérkőzésén. Az összecsapás után a Pénzügyőr vezető edzője, Weczera Csaba úgy nyilatkozott, hogy egyáltalán nem biztos, hogy el tudnak utazni a hétfő esti mindent eldöntő ötödik találkozóra, mert a játékosoknak vagy iskolába kell menniük, vagy dolgozni. A munkáltatók azonban könyörületesek voltak, így hétfő este meg lehet rendezni a döntőbe jutásért zajló utolsó meccset a borsodi városban.

"Óriási összefogással és a munkáltatók jóindulatának köszönhetően tudunk kiállni a Kazincbarcika elleni hétfő esti meccsre" - mondta el az Origo érdeklődésére Weczera Csaba, a Pénzügyőr férfi röplabdacsapatának vezető edzője.

Nyolc játékossal ott tudunk lenni, a stabil kezdőcsapatból ketten fognak hiányozni. Ahogy szokták mondani, innen szép nyerni."

A Pénzügyőr szinte a lehetetlennel próbálkozik hétfő este Kazincbarcikán Forrás: Pénzügyőr SE

Az elődöntő ötödik mérkőzését eredetileg kedden játszották volna, de a találkozókat közvetítő televízió kérésére került át a meccs hétfőre. Weczera Csaba szerint ezzel semmi gond nincsen, a 18 órai kezdés azonban már nehezebb feladat elé állítja a Pénzügyőrt.

A borsodiak arra hivatkoztak, hogy teremgondjaik vannak, mindenképpen el kell kezdeni a meccset este hattól, mert utána foglalt a csarnok.

Weczera Csaba, a Pénzügyőr vezetőedzője Forrás: Digisport.hu

A múlt pénteken, amikor az elődöntő sorozat harmadik meccsén idegenben nyertünk, nem tapasztaltuk azt, hogy utánunk bármilyen esemény is lett volna, de ez ma már mellékes. A legnagyobb probléma azzal van, hogy idén a bajnokságot április 1-ig mindenképpen be kell fejezni, mert nem a szövetség ifjúsági Európa-bajnokságot rendez. Ezért kellett a bajnoki küzdelmeket összesűríteni."

A Pénzügyőr kezdőcsapatából ketten nem tudnak elutazni Kazincbarcikára Forrás: Origo

A teljesen amatőr Pénzügyőrtől már az is remek teljesítmény, hogy a bajnokságban bejutottak a legjobb négy közé és a Magyar Kupában is érmesek lettek.

Döntőben a Pénzügyőr!

A bajnoki elődöntő 5. mérkőzésén: Vegyész RC Kazincbarcika-Pénzügyőr SE 2-3 (20, 20, -19, -19, -13)

A Kazincbarcika tehát 2-0-ra is vezetett már, innen fordított a budapesti csapat és jutott a döntőbe, ahol a Kaposvár lesz az ellenfele. A döntő első mérkőzését vasárnap rendezik Kaposváron.