Hat békéscsabai röplabdás a női válogatottban

Békéscsaba 2017 március 7 Békéscsaba 2017 március 7
Támadásban az olasz csapat
Vágólapra másolva!
A bajnok és kupagyőztes Békéscsaba csapatából hat játékos került be a magyar női röplabda-válogatott pénteken kihirdetett keretébe a május 31. és június 4. közötti zágrábi világbajnoki selejtezőtorna előtt.

Alberto Salomoni, a márciusban kinevezett olasz szakvezető húsz játékost hívott meg a május 8-án, Érden kezdődő felkészülésre. A vb-selejtezőre készülő magyar csapat Németországban és Szlovéniában is edzőtáborozik majd.

A keret felét a CEV Kupa-negyeddöntős Linamar-Békéscsabai RSE, valamint a Magyar Kupa-bronzérmes Fatum Nyíregyháza játékosai alkotják.

A külföldön játszók közül hatan kaptak meghívót,

nem szerepel viszont a névsorban a török Bursa együttesében röplabdázó Horváth Dóra. A 20 játékosból álló társaság mellett júniustól egy 13-16 fős úgynevezett kiegészítő kerettel is dolgozik majd a kapitány, amelyben elsősorban fiatalok szerepelnek.

Rózsaszín fehérben a Békéscsaba játékosai Fotó: Szabó Gábor - Origo

A magyar válogatott a zágrábi tornán a házigazda horvátok mellett Görögországgal, Ausztriával, Grúziával, valamint a csoport esélyesének számító, Európa-bajnoki címvédő Oroszországgal mérkőzik majd.

A selejtezőből az első helyezett jut ki a jövő ősszel Japánban sorra kerülő világbajnokságra,

míg a második augusztus végén újabb selejtezőtornán vesz részt.

A magyar csapat a vb-selejtező után júliusban a World Grand Prix-ban szerepel Mexikóban és Venezuelában, azt követően pedig a szeptember 18-án rajtoló, Azerbajdzsánban és Grúziában megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra készül.

A magyar válogatott kerete:
feladók:
Bleicher Réka (Jászberényi RK), Kötél Zsanett (Penta Gödöllői RC), Tálas Zsuzsanna (Linamar-Békéscsabai RSE)

centerek:
Bodnár Dorottya (Linamar-Békéscsabai RSE), Dobi Edina (Azerrail Baku, azeri), Leidgeb Noémi (Fatum Nyíregyháza), Nagy Eszter (1. VC Wiesbaden, német), Pintér Andrea (Jászberényi RK), Vacsi Evelin (Fatum Nyíregyháza)

Az Azerbajdzsánban légióskodó Dobi Edina is bekerült a keretbe Fotó: Polyák Attila - Origo

ütők:
Dékány Bernadett (CSM Bucuresti, román), Liliom Rita (Béziers VB, francia), Pallag Ágnes (Vandoeuvre Nancy VB, francia), Sándor Renáta (MTV Stuttgart, német), Soós Nikolett (Linamar-Békéscsabai RSE), Szakmáry Gréta (Linamar-Békéscsabai RSE), Szombathelyi Szandra (Fatum Nyíregyháza), Villám Lilla (Fatum Nyíregyháza)

liberók:
Kötél Dóra (UTE), Molcsányi Rita (Linamar-Békéscsabai RSE), Szpin Renáta (Linamar-Békéscsabai RSE).