Lemondott a magyar póló Raúlja

Vincze Balázs
Nagyvárad, 2012. október 6. Vincze Balázs, a Szeged vezetőedzője a férfi vízilabda Bajnokok Ligája Nagyvárad – A-Híd Szeged mérkőzésén a nagyváradi Ioan Alexandrescu uszodában 2012. október 6-án. A találkozót a szegedi csapat 14-9-re megnyerte. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Lemondott posztjáról Vincze Balázs, az OSC férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője.

A versenyidény végéig Tóth László, a női válogatott jelenlegi másodedzője látja el az újbudai klub szakvezetői feladatait.

A vlv.hu szakmai oldalnak Vincze Balázs annyit mondott: "az elmúlt időszak eseményei következtében alakult ki olyan helyzet, amiből az egyik, számomra kedvezőbb megoldás a lemondás".

Vincze Balázs nem ért fel a dobogó tetejére Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Távozása egy nappal követte az ob I-es kudarcot: az OSC a szerdai középszakaszos mérkőzésen kikapott a BVSC-től.

A legutóbbi bajnoki idényt bronzérmesként záró csapat a jelek szerint a mostani szezonban sem tudja a fő célt valóra váltani: miközben az A-Híd OSC Újbuda főszponzora bajnoki címet várt, még a döntőbe kerülés sem tűnik valószínűnek, a csapat pillanatnyilag harmadik a Szolnok és az Eger mögött.

A Magyar Kupában is elmaradt a végső siker, az elődöntőben az Egertől kapott ki. Ráadásul a Bajnokok Ligájában a főtáblás szereplés sem a várakozásnak megfelelően alakult, és csaknem bizonyos, hogy a csapat nem lesz ott a budapesti hatos döntőben.

Vincze Balázs játékosként három olimpián szerepelt, majd a 2000-ben nem került a keretbe, amikor a Kemény Dénes-féle válogatott először győzni tudott.

A spanyol fociválogatott 2008-ban nyert nagy tornát, közvetlenül azután, hogy az ikonikus csatár, Raúl visszavonult a nemzeti csapattól.