Fradi-lepattanókból építkezik a Dunaújváros

Katarina Tomasevic, kézilabda
Serbia's goalkeeper Katarina Tomasevic reacts during the 2013 Women's Handball World Championship semi-final match between Poland and Serbia at the Kombank Arena in Belgrade on December 20, 2013. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Négy játékossal erősít a 2017-18-as idényre a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia: Kazai Anita, Monori Orsolya, Szekerczés Luca, valamint Katarina Tomasevic is az újvárosiaknál folytatja pályafutását.

Szemenyei István ügyvezető igazgató a klub honlapján elmondta, mind a négy játékos kétéves szerződést kötött az élvonalban szereplő együttessel.

A 28 éves balszélső, Kazai Anita Debrecenben kezdett el kézilabdázni, 2013-ban Székesfehérvárra szerződött, ahol a negyedik szezonját tölti. A másik három játékosban az a közös, hogy mindegyikük szerepelt korábban a Ferencvárosban.

Katarina Tomasevic újvárosi színekben tér vissza az NB I-be Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A 20 éves balátlövő, Monori Orsolya 2012-ben, a Spartacustól szerződött a Fradihoz, 2015-ben a NEKA csapatához került, majd az idei szezonban visszatért a Népligetbe.

Szekerczés Luca a zöld-fehérektől szerződött a nyáron Metzingenbe, de a német klubnál nem tudta betölteni a neki szánt szerepet. „Komolyabb gondot okozott számára a honvágy, mint sejteni lehetett, ezért visszatér Magyarországra" - nyilatkozta egy hónapja Rott Ferenc, a klub magyar ügyvezetője.

A 70-szeres szerb válogatott kapus Tomasevic játszott az osztrák Hypo, a dán Esbjerg, a spanyol Bera Bera, a német Thüringer HC, valamint a francia Nantes együtteseiben is, mielőtt 2014-ben a Ferencvároshoz szerződött, ahol 2015-ben bajnoki címet szerzett. Az idei szezonban kislánya születése miatt nem lépett még pályára, ám nyáron már Dunaújvárosban kezdi meg a felkészülést.