Szöllősi-Zácsik: Amikor lassítani kellett volna, fejjel mentünk a falnak

Zácsik Szandra, FTC, kézilabda
Budapest, 2015. november 22. A ferencvárosi Zácsik Szandra örül egy gólnak, jobbra francia Laura Kampdop a női kézilabda Bajnokok Ligája 6. fordulójában, a B csoportban játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Fleury Loiret mérkőzésen Budapesten, a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban 2015. november 22-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Ferencváros női kézilabdázóinak bukaresti veresége után a válogatott átlövő a bután elszalasztott lehetőséet sajnálta, míg román oldalról csupa óvatos, de azért jól hallhatóan optimista nyilatkozat hangzott el.

Az FTC Rail-Cargo egészen az utolsó percekig közel állt hozzá, hogy a visszavágóra a biztatónál is jobb eredményt érjen el a címvédő CSM Bucuresti otthonában a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első összecsapásán. Az utolsó percekben azonban több hiba is csúszott a zöld-fehérek játékába, így a végén ötgólos vereséggel jöhettek le a pályáról, ami iszonyúan nehéz visszavágót sejtet.

A pokoli bukaresti tűzben megperzselődött a Ferencváros

Őrületes csatában, pokoli körülmények között, a végjátékban elkövetett hibák miatt nyert 30-25-re a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a CSM Bukarest a Ferencváros ellen. A Fradi 57 percig jól tartotta a lépést a románokkal, de az utolsó perceket nem bírta idegileg a csapat, amelynek a román közönség által teremtett elképesztő hangulattal is meg kellett küzdenie.

"A végjátékot elrontottuk nagyon, elfogytunk a végére. Az utolsó percekben, amikor lassítani kellett volna, mi akkor is fejetlenül mentünk előre – nyilatkozta a meccs után a Fradi TV-nek Szöllősi-Zácsik Szandra. A két gólt szerző válogatott átlövő szerint megvolt az esély a nagyon jó eredményre, különösen, amikor "a második félidőben feljavult a védekezésünk, és jött mögé egy jó kapusteljesítmény is, és lendületbe jöttünk. Sajnos, azonban nem tudtunk élni a lehetőséggel, mert sokat hibáztunk."

Szöllősi-Zácsik szerint a bukaresti aréna hangulata egyáltalán nem befolyásolta a teljesítményüket, tudták, hogy vannak magyar szurkolók is a lelátón, de "nekünk nem azzal kell foglalkoznunk, ami ott történik."

"A visszavágón nagyon felszabadultan kell játszanunk, és össze kell szednünk a védekezésünket, ami itt az első félidőben nem sikerült. Ha ezt meg tudjuk oldani, akkor bármi megtörténhet."

Elégedettek, de óvatosak

A bukaresti csapat kispadján ezen a találkozón debütáló Per Johansson teljes mértékben elégedett volt övéi teljesítményével.

"A lányok nagyon keményen dolgoztak, tökéletesen betartották a taktikát. A kezdés nem volt túl jó, nagyon nehezen tudtunk gólt szerezni, de a végjáték csodálatosra sikerült. Az első edzéstől fogva remekül működtek a dolgok, tökéletesen felkészültünk a meccsre, és megérdemeljük, hogy ott legyünk a négyes döntőben" – idézi a szakembert a Gsp.ro oldal.

Per Johansson: minden az elképzelései szerint alakult Forrás: AFP/Trond Reidar Teigen

"Az eredménnyel abszolút elégedettek lehetünk - mondta a Prosport román lapnak a találkozó után Majda Mehmedovic. -

Igaz, voltak olyan szakaszai a meccsnek, amikor nem játszottunk jól. Ezek fontos tanulsággal szolgálnak a visszavágóra."

A négy gólt szerző montenegrói válogatott tisztában van vele, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár rájuk Budapesten, de egyrészt biztos benne, hogy tudnak a péntekinél jobban is játszani, másrészt az ötgólos előny elég kell, hogy legyen a továbbjutáshoz.

Az évekig Magyarországon, éppen a Ferencváros legnagyobb riválisánál, a Győri ETO-ban játszó Aurelia Bradeanu is biztos benne, hogy kőkemény meccs vár rájuk a BOK (korábbi SYMA) Csarnokban. "Nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy hány góllal nyertünk, mert a mai kézilabdában bármi megtörténhet, kiszámíthatatlan a játék.

A közönség támogatását emelte ki a svéd klasszis, Isabelle Gulldén is, aki fantasztikusnak nevezte a hangulatot. "Svédországban soha nincs ennyi néző kézilabdameccsen, ezért is imádok itt játszani. A visszavágón jobban kell védekeznünk, mint azt az első félidőben tettük, különben ki fogunk kapni. De biízom benne, hogy ott leszünk a Final Fourban."