Társoldalunk:

A Premier League-ből szerződtetne edzőt az NHL-csapat

2017.04.18. 08:00

Ralph Kruegert, az angol foci élvonalában szereplő Southampton FC elnökét szeretné kispadján látni a következő szezonban az NHL-ben szereplő Vancouver Canucks.

A Vancouver Canucks április 10-én három szezon után ajtót mutatot Willie Desjardins főedzőnek, és keresik a megfelelő utódot, aki a szégyenletes szezon (csak a Colorado és a New Jersey zárta rosszabb mérleggel az alapszakaszt) után újra felfelé ívelő pályára tudná állítani a kanadai csapatot.

A posztra a legesélyesebbnek Ralph Krueger, az angol foci élvonalában, vagyis a Premier League-ben szereplő Southampton elnöke tűnik. Focicsapattól hokiedzőt? Meglepő, de annyira mégsem.

Ralph Krueger visszatérhet a gyökereihezForrás: AFP/Glyn Kirk

A német szülők gyermekeként Winnipegben született Krueger fiatalon kezdett jégkorongozni, majd edzősködésre adta a fejét. 1997-től 2010-ig a svájci válogatott edzője volt, utolsó évében kivezette a csapatot a vancouveri téli olimpiára. Egy szezont ült az Edmonton Oilers kispadján mielőtt átköltözött volna angliába, és stoplisra cserélte volna a korit. 

Kruegerre nem csak edzőként számíthatna a Canucks, nagyon komoly vezetéselméleti tudása van, - 2011 óta rendszere előadó a Villággazdasági Fórumon -, ami egy NHL-csapat vezetéséhez nem jön éppen rosszul.