Vágólapra másolva!
Hollandia és Fehéroroszország együttesével, valamint egy előselejtezős csapattal került azonos csoportba a magyar női kézilabda-válogatott a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság selejtezőjének pénteki, párizsi sorsolásán.

A magyarokat is érintő előselejtező június 9-11-én lesz, ennek a csoportnak a mérkőzéseit Koszovóban rendezik, és a házigazdákon kívül Izrael és Grúzia tagja még a triónak, a győztes jut tovább.
A magyar szövetség honlapja szerint a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes hollandokkal eddig 41 alkalommal találkozott a magyar női válogatott, amely 39 mérkőzést megnyert és csak kettőt veszített el, a fehéroroszokat pedig mind az öt eddigi találkozón legyőzte.

Görbiczék a hollandokkal és a fehéroroszokkal is összekerültek Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A selejtezősorozat első fordulóját szeptember végén, az utolsót pedig jövőre, június elején rendezik. A csoportok első két helyezettje, valamint a legjobb harmadik vehet részt a 2018. november 30-a és december 16-a között Nantes-ban, Brestben, Nice-ben, Pau-ban, Metzben és Párizsban megrendezendő kontinensviadalon. A franciák a házigazda jogán automatikusan tagjai a mezőnynek.