Társoldalunk:

Bartalis: Amíg nem lövünk gólokat, addig marad a keserű csalódás

2017.04.27. 19:31

A magyar jégkorong-válogatott játékosai közül többen nem értik, miért nem sikerül megismételni azt a teljesítményt a kijevi divízió I/A-világbajnokságon, amelyet két éve Krakkóban vagy tavaly Szentpéterváron nyújtottak. A másodedző szerint már frusztrálttá vált a csapat.

Bartalis István csapatkapitány szerint a lengyelek ellen megint jól kezdett a csapat, voltak helyzetek, de ezeket nem lőtték be, majd amikor gólt kaptak, mindenki elkezdte a maga útját járni, és nem tartotta magát az előzetes tervekhez.

"Ameddig nem lövünk gólokat, addig marad a keserű csalódás. Jobban kellene összpontosítani a támadóharmadban. Egyelőre nem tudjuk, miért nem megy elöl" - mondta a támadó.

Bartalis István (fehérben) sem tud most olyan veszélyes lenni, mint máskorForrás: foto@fenyesgabor.hu/Gabor Fenyes

Kóger Dániel sem talált magyarázatot arra, hogy miért nem sikerül nagyobb veszélyt jelenteni az ellenfelek kapuja előtt.

"Talán lassabbak vagyunk, talán körülményesebbek? Nem tudom. Sajnos ameddig nem lövünk gólt vagy csak egyet, addig vereség lesz a vége - tette hozzá.

Garát Zsombor szerint amíg tavaly Szentpétervár előtt szinte mindenkinek jó szezonja volt, tele voltak önbizalommal, addig idén ez nem mondható el.

"Sokan úgy jöttünk a vb-re, hogy nem volt sikeres az idény. Nem pörgünk úgy, csak megyünk a korong után" - fogalmazott a hátvéd.

"Nem keresünk mentséget. Eleve tudtuk, hogy több kulcsjátékosunk hiányzik majd a vb-ről, és ők emberelőnyben is alapemberek. A szoros, kevés gólos mérkőzéseken az emberelőny-kihasználás döntő jelentőségű. Ezek most nem jönnek össze, így nem tudunk nyerni - mondta a válogatott másodedzője, Majoross Gergely.

Kiemelte, a lengyelek elleni, csütörtöki találkozón is megvoltak a helyzetek, de akárcsak az előző két mérkőzésen, az osztrákok és a dél-koreaiak ellen, ezúttal sem sikerült belőni a ziccereket.

Már frusztráltak a játékosok, és túlbonyolítják a dolgokat. Most kellene egyszerűen végigvinni a támadásokat. A torna színvonala nagyon magas, borzasztóan nehéz feljutni. Szeretnénk pénteken szépen búcsúzni, és megköszönni szurkolóinknak a támogatást" - tette hozzá Majoross.