Emberfelettit harcolt a Szeged, de ez is kevés volt a Final Fourhoz

HANDBALL - EHF CHAMPIONS LEAGUE - 1/4 FINAL - PARIS SG v PICK SZEGED CHAMPIONS France HAND HAND BALL HANDBALL league Paris PARIS SAINT GERMAIN PARIS SG PSG SAINT SPORT
Luc Abalo (PSG Hanball) during the EHF Champions League, round of 8, 2nd leg Handball match between Paris Saint-Germain Handball and SC Pick Szeged, on April 29, 2017 at Pierre de Coubertin Stadium in Paris, France - Photo Stephane Allaman / DPPI
Vágólapra másolva!
A MOL-Pick Szeged negyven percig szenzációsan játszott, a második félidő elejére ledolgozta háromgólos hátrányát, végül azonban 30-30-as döntetlent játszott a Paris Saint-Germain otthonában a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, így a franciák jutottak be a kölni négyes döntőbe. 

Bajnokok Ligája, negyeddöntő visszavágó
Paris Saint-Germain – MOL-Pick Szeged 30-30 (16-17)
továbbjutott: a PSG 60-57-es összesítéssel

A MOL-Pick Szeged hazai pályán három góllal kikapott a negyeddöntő első mérkőzésén a Paris Saint-Germaintől, és mindenki elkönyvelte, hogy a magyar csapatnak ezzel le is főtt a kávé.

Az évek óta a végső sikerre hajtó PSG kerete tömve van olimpiai és világbajnokokkal, ráadásul hazai pályán várhatták a visszavágót.

Omeyer (balra) és Sierra üdvözli egymást a meccs előtt:

Ehhez képest nem csak, hogy szegedi góllal indult a mérkőzés, de a tiszapartiak folyamatosan a kezükben tartották a vezetést. Gorbok, Skube és Bánhidi is bevette Omeyer kapuját, Balogh Zsolt két góljával (egyet akcióból, egyet hetesből), a 24. percben két góllal vezetett a Szeged (13-11). Sőt! Az átlövő újabb gólja három perccel a szünet előtt azt jelentette, hogy a magyar csapat ledolgozta a hátrányát.

A franciák persze nem hagyták annyiban és két gyors góllal (plusz Thierry Omeyer első védésével a s29. percben) visszajöttek egy gólra, ráadásul még Bánhidit is kiszórták két percre, de a szünetre egy gólos szegedi előnnyel mehettek a csapatok (16-17).

A második félidő ugyanúgy kezdődött, mint az első: két Sierra-védés között egy magyar - pontosabban szlovén - gól, Gaber növelte újra kettőre az előnyt. Buntic kiállítás rosszul is elsülhetett volna, de Jonas Källman és Bodó Richárd is lőtt egy gólt hátrányban, és, ha nincs Mikkel Hansen üres kapus gólja, akkor tartósíthatta volna a Pick a három gólos előnyt.

A franciáktól az első nyolc percben csak Mikkel Hansen volt eredményes (háromszor), így valahogy mindig visszajöttek, hiába lőtt ugyanennyit Bodó Richárd is. Balogh Zsolt hetedik(!) gólja után pedig először vezetett néggyel a Szeged, azaz továbbjutásra állt. De két könnyű és egy kibrusztolt góllal visszajöttek egyre a franciák, Juan Carlos Pastor pedig gyorsan időt is kért.

A PSG focicsapatának ultrái egész jó hangulatot varázsoltak:

Zvonimir Serdarusic jobbnak látta az állandó létszámfölényt, így egyenlő létszámnál is többször lehozta Omeyert, aki helyett Jesper Nielsen volt pályán - ki is egyenlített a PSG zsinórban négy gólt lőve. Ráadásul újra előjött a Szeged első meccsen látott betegsége - egymás után két hetest hagytak ki, és Remili kiállítását sem tudták a mieink kihasználni.

Az első féidőben a labdával még futólag sem találkozó Omeyer elkezdte azt csinálni, amiért fizetik - védeni. A Szeged nagyon hosszú ideig, majd tíz percig nem tudott gólt lőni, végül Balogh törte meg az átkozott gólcsendet - kihagyott hetes kipattanóját vágta be.

Kár, hogy nem írhatjuk a kép alá "José Manuel Sierra elégedetten dőlhetett hátra" Forrás: DPPI/Stephane Allaman

Az utolsó percekben már újra felváltva estek a gólok, ez azonban azt jelentette, hogy a legtöbb, amit a Szeged elérhetett, az egy döntetlen volt, ami az utolsó másodpercben lőtt góllal meg is lett. 60-57-es összesítéssel a franciák jutottak a kölni négyes döntőbe, pedig ugyanezt a Szeged is megérdemelte volna.

Ez még sikerülhet a Telekom Veszprémnek, amelyik vasárnap 18.30-tól 26-23-as előnyről kezdi meg a visszavágót a Montpellier otthonában.