Ketten kikerültek a kéziválogatott keretéből

Albertville, 2017. január 22. Harsányi Gergely, Balogh Zsolt, Zubai Szabolcs, Juhász Ádám, Lékai Máté és Császár Gábor (b-j) ünnepli a magyar csapat 27-25 arányú győzelmét a dán válogatottal szemben a férfi kézilabda világbajnokság 16. fordulójában játszott Magyarország – Dánia mérkőzés végén a franciaországi Albertville-ben 2017. január 22-én. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)
Vágólapra másolva!
Császár Gábor és Jamali Iman kikerült a vasárnap Dániában sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott keretéből.

A magyar szövetség honlapjának pénteki beszámolója szerint Jamali térdproblémái, Császár pedig családi okok miatt nem tarthat a csapattal Aarhusba.

12 gól kiesett a magyar csapatból

Javier Sabaté szövetségi kapitány együttese csütörtök este 25-25-ös döntetlent játszott az olimpiai bajnok dánokkal. A mezőny egyik legjobb és legeredményesebb játékosa éppen az iráni születésű balátlövő, Jamali volt hét góllal, Császár pedig ötször volt eredményes.

Forrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Helyettük Borbély Ádám és Szepesi István került az utazók közé. Korábban többek között Ancsin Gábor és Nagy Kornél is sérülés miatt került ki a keretből.

A csoport állása: 1. Dánia 5 pont (90-68), 2. Magyarország 5 (77-68), 3. Hollandia 2, 4. Lettország 0

A csoport első két helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja vehet részt a 2018 januárjában Horvátországban sorra kerülő kontinensviadalon.