Vágólapra másolva!
Három nappal a hazai döntetlen után az erősen tartalékos férfi kézilabda-válogatott egy remek félidő után simán kikapott az olimpiai bajnok Dániától a 2018-as horvátországi Eb selejtezőjében.

Férfi kézilabda Eb-selejtező:
Dánia–Magyarország 35-27 (19-18)
a magyar gólszerzők:
Bodó, Iváncsik T. 5-5, Balogh Zs., Lékai 4-4, Juhász Á., Bánhidi, Győri 2-2, Ligetvári, Vilovski, Szepesi 1-1

A bravúros hazai döntetlen után idegenben játszott a magyar válogatott Dániával vasárnap este. Lékai Máté vezérletével jól kezdte a meccset a magyar válogatott, majd Bodó és Balogh is elkezdte szórni a gólokat. Amikor 8-5-re elléptünk, a dánok időt kértek, hogy rendezzék soraikat. Nem sikerült, 10-6-ra és 14-10-re is elhúztak a magyarok.

Innentől kezdve apránként fogyni kezdett a magyar előny, a szünetre 18-17-es előnnyel mentek a dánok, akik a 30. percben vezettek először.

A folytatásban már a tudatosan rágyorsító dánok uralták a meccset, a fiatal magyar csapat kettős emberhátrányba is került, nem lehetett kérdés a találkozó kimenetele - ám ezzel együtt is szépen tartotta magát a Nagy László, Császár Gábor és Mikler Roland nélküli csapat. A bravúr ugyan elmaradt, de a fiatal csapat alaposan kitett magáért.

A selejtezőcsoport állása: 1. Dánia 7 pont, 2. Magyarország 5, 3. Hollandia 4, 4. Lettország 0.

A csoportok első két helyezettjei, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja vehet részt a 2018. januári, horvátországi Eb-n.