Hanga Ádám lett az Euroliga legjobb védője

Hanga Ádám, kosárlabda
VITORIA-GASTEIZ, SPAIN - DECEMBER 9: Adam Hanga (8) of Baskonia blocks a shoot during the Turkish Airlines Euroleague basketball match between Baskonia and Darussafaka Dogus at Fernando Buesa Arena in Vitoria-Gasteiz, Spain on December 9, 2016. Iker Pastor / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A férfi kosárlabda Euroligában szereplő csapatok edzői Hanga Ádámot választották meg a sorozat legjobb védőjátékosának. A magyar kosárlabdázók közül még soha senki nem részesült hasonlóan rangos elismerésben.

A magyar kosárlabdázó Facebook-oldalán arról írt, hogy óriási megtiszteltetés számára az, hogy a szakvezetők ebben az idényben őt látták a legjobbnak.

A 28 éves hátvéd 1,3-as meccsenkénti átlaggal ötödik lett a legeredményesebb labdaszerzők rangsorában, a baszk együttesben pedig ő mutatta be a legtöbb dobásblokkolást, valamint ő szedte a második legtöbb védőlepattanót.

Emellett ő volt az egyetlen nem center vagy erőcsatár a mezőnyben, aki legalább 20 blokkot gyűjtött.

A honlap kiemeli, hogy Hangának gyakran az ellenfél legjobb dobóját kellett fognia, és így is képes volt megállítani a betöréseket, illetve kibillenteni a ritmusból a támadó játékosokat. Segítségével a Baskonia a harmadik legkevesebb kétpontos kosarat kapta a szezonban.
Hanga lett az első vitoriai - és az első magyar - kosaras, aki kiérdemelte ezt a címet, miután tavaly a harmadik helyen végzett a szavazáson. A Baskonia Vitoria a nyolc között búcsúzott az Euroligában.