Társoldalunk:

Féléves eltiltással sújtották Sofron Istvánt

2017.05.10. 12:04

A válogatott jégkorongozótól még január elején vettek mintát a Magyar Antidopping Csoport szakemberei és tiltott szert mutattak ki a szervezetében, ami miatt nem utazhatott a válogatottal sem az ukrajnai divízió I/A csoportos világbajnokságra.

A Nemzeti Doppingellenes Szervezet Doppingbizottsága határozata szerdán emelkedett jogerőre – írja a Magyar Jégkorong Szövetség hivatalos oldala. A határozat szerint Sofron István gondatlan volt és doppingvétséget követett el, ezért hat hónapig versenyrendszerben szervezett, vagy sportszövetség, sportszervezet versenynaptárában egyébként szereplő versenyen, és sportszervezet, szövetség által szervezett edzésen, edzőtáborban nem vehet részt.

Budapest, 2016. november 1. Sofron István (fent) ünnepli gólját a november 2-től 6-ig tartó Hokihét keretében megrendezett Magyarország - Kanada barátságos jégkorong-mérkőzésen a fővárosi Tüskecsarnokban 2016. november 1-jén. MTI Fotó: Kovács TamásForrás: MTI/Kovács Tamás

A doppingellenes tevékenység szabályairól szóló kormányrendelet értelmében az eltiltás hatálya 2017. augusztus 15. napján szűnik meg, sportszervezeti, illetve szövetségi edzéseken pedig 2017. június 15. napjától vehet részt a sportoló.