Társoldalunk:

Műteni kell a BL-győztes Győr két kulcsemberét

2017.05.17. 20:20

Kisebb-nagyobb, de szerencsére kevésbe súlyos sérülések nehezítik a Győri Audi ETO KC vezetőedzőjének Ambros Martínnak a munkáját a szezon hátralévő mérkőzéseire. Többen bajlódtak apróbb problémákkal, de Tomori Zsuzsanna és Kari Aalvik Grimsbö esetében sajnos nem kerülhető el az orvosi beavatkozás sem - olvasható a Bajnokok Ligája-győztes kézicsapat hivatalos honlapján.

Tomori Zsuzsanna komoly, hosszan elhúzódó rehabilitációval járó térdsérülésből tért vissza a 2016/2017-es szezon tavaszi időszakában. A négyes döntőben remek teljesítményt nyújtó átlövő a május 16-i, Mosonmagyaróvár elleni bajnoki mérkőzés végéhez közeledve, egy szerencsétlen ütközést követően sérült térdéhez kapott, majd a pályát is elhagyta. 

Tomori (balra) a Buducnost elleni BL-elődöntőnForrás: AFP/Attila Kisbenedek

„Tomori Zsuzsa legutóbbi műtéte során kilökődési reakció miatt el kellett távolítani a rögzítő csavart - kezdte Dr. Balogh Péter csapatorvos. - Ez nem befolyásolta az ízület állapotát, mint ez jól látható volt a BL-döntőn is, terhelhető volt. Jelenleg a csavar-kivétel helyén egy nyákciszta alakult ki, melyet növekedése miatt műtéti úton távolítunk el. Ez egy térdízületen kívüli, csontfurat-elváltozás. Várható, hogy pár hét alatt rendeződnek a sebviszonyok, a térdének terhelhetősége változatlan marad."

A kapus is kés alá fekszik

Kari Aalvik Grimsbö a Buducnost Podgorica elleni elődöntőn sérülésről árulkodó mozdulatsorral riasztotta meg a szurkolókat, ezt követően a kispadon ápolásra is szorult, de a döntőre visszatért és remekelt is a pályán. Ekkor rásérült egy korábban - a norvég válogatottbana – szerzett sérülésére. A klasszis kapus esetében úgy tűnik, a teljes gyógyulása érdekében ismét orvosi beavatkozásra szorul.

Grimsbö pacsizik a szurkolókkal a BL-aranyéremmel a nyakábanForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

„Még a Győrbe szerződése előtt elszenvedett térdsérülése miatt Norvégiában artroszkópos műtétet végeztek el rajta, és tavaly az idény végén ismét egy ilyen beavatkozáson esett át hazájában. Sajnos a Bajnokok Ligája elődöntőjében erre rásérült. Az elvégzett MRI vizsgálat indokolja az ízület artroszkópos revízióját, és a holdasporc rásérülésének ellátását" – mondta a csapatorvos.