Vágólapra másolva!
A júniusi, csehországi Európa-bajnokságra készülő női kosárlabda-válogatott tagjai werkfotózáson vettek részt. Ebben segítségükre voltak a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia ifjú növendékei is.

Ezúttal nem a szakmai stáb vette kezelésbe a kosaras hölgyeket, hanem a fodrász, a sminkes és a stylist. A lányok a modellkedés nehézségeiből is tapasztalatokat szerezhettek.

Egy-egy kép elkészítéséhez gyakran hosszú percekig kellett egy helyben állniuk, a tökéletességre törekvő fotósok jó néhányszor megismételtek egy-egy beállítást.

A sort Határ Bernadett, a UNIQA Sopron 208 centis centere nyitotta, aki láthatóan idegenkedett a kamerától, de profihoz méltóan hozta a kötelezőt, és olykor még egy mosoly is felcsillant az arcán, amikor összekacsintott fiatal párjával. Aranyos volt, hogy ahogy a copfba font hajjal fotózott center mellett az apró kislány a csarnok lelátójának egyik ülésére állt fel, hogy ráférjenek a közös képre.

A 208 centis Határ Bernadett remek modell volt. Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Az igazat megvallva nem élvezem az ilyesmit, de megcsinálom, amit meg kell

– mondta Határ Bernadett, aki láthatóan megkönnyebbült a fotózás végeztével. Ami az Európa-bajnoki felkészülést illeti, elmondta, a szlovének elleni két vereségből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de védekezésben és támadásban is

mindenképpen fejlődnie kell a csapatnak a felkészülési időszakban.

A következő két „áldozat" a PEAC Pécs bedobója, Licskai Zsófia és a CMB Cargo Uni Győr védője, Varga Zsófia voltak. A csinos hölgyek a lelkesen pózoltak, és úgy tettek, mint akik betörni készülnek a palánk alá. A közel félórás munka remek hangulatban zajlott, a lányok örömmel követték a fotós utasításait.

Licskai Zsófia és Varga Zsófia is végigmosolyogta a fotózást. Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Sosem voltam még ilyen fotózáson, de nagyon tetszett. Egészen új impulzus volt. Megnéztünk pár nyers képet, és nagyon jók voltak a beállítások. Külön öröm, hogy a gyerekeket is belevonták ebbe, aranyosak voltak

– mondta a göndörré változó Licskai Zsófia, aki a felkészülés kapcsán azt emelte ki, hogy még rengeteget kell dolgoznia és fejlődnie a magyar csapatnak, de úgy érzi, az Európa-bajnokságra minden összeáll majd.

Utoljára Medgyessy Dóra, a VBW CEKK Cegléd irányítója és Szamosi Amadea, a Pittsburgh-i Duquesne egyetem erőcsatára „álltak" modellt. Vagyis feküdtek, mert a kompozíció ezúttal úgy nézett ki, hogy a csinos lányok megpihentek a parkettán és egy tucat kosárlabda közé hajtották le a fejüket.

Medgyessy Dóra és Szamosi Amadea pihenője a labdakupacon Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Az ilyen fotózások szükségesek, amikor komoly eseményre készülünk. Én pozitívan állok hozzá, szerintem nagyon jó móka volt"

– kezdte Medgyessy Dóra, aki kisebb sérülés miatt nem lépett pályára múlt héten a szlovének elleni felkészülési meccseken.

és ezen a héten csatlakozom a csapathoz. A héten már százszázalékos munkát végzek" – tette hozzá a válogatott irányítója.

Naptár készül a magyar női kosárlabda-válogatott Eb-re utazó csapatával Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezek a lányok egytől-egyig gyönyörűek. Ha kosarazni is ilyen jól fognak, akkor már nem történjet nagy baj a június 16-án kezdődő Európa-bajnokságon Csehországban.