Budapest a vízilabda fővárosa lett

Varga Dénes
Eger, 2017. május 1. Boris Vapenski, az Eger (b) és Varga Dénes, a Szolnok játékosa a férfi vízilabda országos bajnokság döntőjének első mérkőzéseként vívott ZF-Eger - Szolnoki Dózsa-Közgép találkozón az egri Bitskey Aladár Uszodában 2017. május 1-jén. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Hatalmas LED-kivetítők, telt ház a döntőre, két magyar csapat - ezt tudja a férfi vízilabda Bajnokok Ligája budapesti hatos döntője, a csütörtöktől szombatig tartó Final Six.

Két magyar csapat, a ZF-Eger és a Szolnoki Dózsa-Közgép is nekivág a pólós BL budapesti hatosdöntőjének, amelyet május 25-28-ig rendeznek a Duna Arénában.

Ez lesz az első komoly nemzetközi rendezvény a vizes vb-re épült úszópalotában.

Nemcsik Balázs a szervezők részéről köszönte a média érdeklődését, ami azért is fontos, mert a céljuk az uszoda megtöltése: "Már most eladtunk kilencezer jegyet, a döntőre pedig telt házat remélünk majd. A meccseket húsz kamera közvetíti majd, a LED-falakon a helyszínen is jól látszik majd minden apró részlet" - tette hozzá Nemcsik.

Eger, 2017. május 1. Boris Vapenski, az Eger (b) és Varga Dénes, a Szolnok játékosa a férfi vízilabda országos bajnokság döntőjének első mérkőzéseként vívott ZF-Eger - Szolnoki Dózsa-Közgép találkozón az egri Bitskey Aladár Uszodában 2017. május 1-jén. Forrás: MTI/Komka Péter

Az Olimpiakosz pólósai Budapestet a "vízilabda fővárosának" nevezték, a szomszédos asztalnál ülő BL-címvédő, a Jug Dubrovnik játékosai sem mordultak fel e szavak hallatán.

A két magyar, a görög és a horvát csapat mellett két olasz indul a tornán, a Brescia és az elmúlt tíz évben öt győzelmet arató Pro Recco. Az utóbbiak visszavennék a címet a Jugtól, különösen mivel a tavalyi nagydöntővel ellentétben idén teljes a csapat, nincsenek sérültjeik.

A LEN Bajnokok Ligája Final Six programja:

Május 25., csütörtök, negyeddöntők:
19.00 Olimpiakosz–Jug Dubrovnik
20.30 ZF-Eger–AN Brescia

Május 26., péntek:
17.30 Az 5. helyért
19.00 Olympiakosz–Jug Dubrovnik győztese – Pro Recco (1. elődöntő)
20.30 ZF-Eger–AN Brescia győztese – Szolnoki Dózsa-Közgép (2. elődöntő)

Május 27., szombat:
15.15 A 3. helyért
16.45 Döntő