Társoldalunk:

Berúgta Európa kapuját a kézibajnokság meglepetéscsapata

2017.05.25. 15:14

Fantasztikus idényt zárt a Budakalász a férfi kézilabda NB I-ben, mivel újonc létére a negyedik helyen végzett és indulhat az EHF-kupában. Ám azzal, hogy erőn felül teljesített Horváth Attila csapata, olyan helyzet állt elő, amire nem voltak felkészülve.

„Ennyire jó szereplésre nem számítottunk, de az sejthető volt, hogy a bennmaradással nem lesz gond. Az előzetes célkitűzés is az NB I-es tagság megtartása volt, amelyben a legelejétől bíztam. Az hatalmas öröm, hogy ennyire felülmúltuk" – kezdte Horváth István, a Budakalász sportigazgatója az Origónak. Ráadásul a keretet sikerült is megerősíteni a következő évre.

"Senki nem szeret egyhelyben topogni, nekünk is az a célunk, hogy minimum tartsuk a szintet. De a legjobb az lenne, ha előre tudnánk lépni. Ennek érdekében megtartottuk az értékeinket. Egyben maradt a keret kilencven százaléka – három játékosnak nem ajánlottunk új szerződést –, ráadásul sikerült erősíteni is"– tette hozzá.

Jövőre még feljebb törne a BudakalászForrás: budakalaszfkc.hu

Ám a nagy örömben gondolniuk kell a nemzetközi kupaszerepléssel járó plusz kiadásokra is.

"Az EHF-kupával járó költségeket nem lehet előre kiszámítani. A bírók és a zsűri díjazása a tervezhető költségek között van, a többi a sorsolástól függ. Nem mindegy, hogy Oroszországba kell utazni, vagy éppen Szlovéniába. Folyamatosan azon dolgozunk a sikeres szereplés és a felmerülő plusz költségek miatt, hogy minél több támogató álljon mellénk. A szövetség részéről is várunk támogatást, mivel minden kritériumnak megfelel a klub. Több, mint tíz 1995 vagy az után született játékosunk van, az idegenlégiósokra vonatkozó szabályt is betartjuk, akik egytől-egyik minőségi, válogatott kézilabdázók. Ennél sokkal több támogatót szeretnénk, hogy el tudjuk érni a céljainkat. Akármilyen ügyes játékosaink vannak,

ha nincs meg a megfelelő háttér, akkor nehéz kimagasló teljesítményt nyújtani."Végül pedig a célkitűzésekről is ejtett pár szót Horváth István.

"Mindenképpen szeretnénk a következő bajnokságban az első hatban végezni, de ez több mindentől függ. Például attól is, hogy a többi csapat miként erősít. Szeptember körül lehet erről tisztább képet kapni. A keretünk még jobb lesz, mint a mögöttünk hagyott szezonban, így a harmadik helyet sem tartom kizártnak".

Az edző a legjobb hat közé vezetné csapatát

Horváth Attila, a Budakalász vezetőedzője a következő idényben sem adná sokkal alább.

„Szeretnénk a legjobb hat között végezni a bajnokságban. Ennek a megvalósítása attól függ, hogy miként sikerül beilleszteni az új játékosokat, valamint attól is, hogy az új szerzemények milyen hamar sajáítják el a játékszisztémánkat. Az EHF-kupában a szereplést nagyban befolyásolja majd a sorsolás. Ha könnyebb ellenfeleket kapunk és sokáig tudunk menetelni, akkor úgy kell forgatni az együttest, hogy elkerüljenek minket a sérülések. A bajnokság hajrájában is odafigyeltünk már erre. Kétség kívül erősebb lesz a keret, mint az előző szezonban, így ha beépülnek az újak, akkor elérhetjük a céljainkat."