Vágólapra másolva!
Beálló posztra igazolt új játékost a magyar bajnok és BL-győztes Győri Audi ETO kézilabdacsapata - írta a klub honlapja. A korábban már visszavonulási szándékát bejelentő német Anja Althaussal kötött egyéves kontraktust a zöld-fehér egyesület.

„Azt már a Final4 előtt eldöntöttem, hogy visszavonulok. Akkor, abban az élethelyzetben ez tűnt jó döntésnek. Nemrég a Győri Audi ETO KC elnöke és vezetőedzője keresett meg, és örömmel fogadtam megkeresésüket a folytatásról. Egyéves szerződést írtam alá, és nagyon várom a kihívásokkal teli új idényt a Bajnokok Ligája címvédőjénél" – nyilatkozta Anja Althaus.

Althaus (b) és Penezic nehezen viselte a vereséget a BL-döntőn Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

„Rutinos, tapasztalt játékost sikerült Győrbe szerződtetni. Ellenfélként elismerésre méltó volt az a teljesítmény, amit a pályán mutatott. Céljaink elérése érdekében fontos, hogy minden poszton kiválóan felkészült játékosok szerepeljenek a csapatban a következő szezonban is, ennek fényében mindenképpen tovább erősödött a Győri Audi ETO jövő évi kerete" – nyilatkozta dr. Bartha Csaba elnök.

Anja Althaus kétszeres BL-győztes a Viborggal (2009, 2010), a Győri Audi ETO első BL-döntőjén hét gólt szerzett a zöld-fehérek ellen. Háromszor hódította el csapataival a német, a dán és a macedón bajnoki címet (Trier, Thüringer, Viborg, Vardar Szkopje). A német válogatottal 2007-ben világbajnoki bronzérmet ünnepelhetett.