Társoldalunk:

Sima sikerrel zárta a női röplabda-válogatott a vb-selejtezőt

2017.06.04. 17:59

A magyar női röplabda-válogatott 3-0-ra nyerte utolsó csoportmeccsét Grúzia ellen az eszéki világbajnoki selejtezőn.

A magyar együttes - amely már szombaton elveszítette továbbjutási esélyét - az utolsó fordulóban könnyedén hozta a papírformát a csoport utolsó helyén záró grúzok ellen. A nemzeti csapat legeredményesebb játékosa Dékány Bernadett volt 15 ponttal.

Jó tapasztalatszerzés volt ez az egy hónap nekem is és a lányoknak is" - mondta azt MTI-nek Alberto Salomoni szövetségi kapitány.

Az olasz szakember kiemelte, rendkívül szerencsétlenek voltak a sérülésekkel, ugyanis a görögök ellen Szakmáry Gréta, az osztrákok ellen pedig Soós Nikolett esett ki nyertes állásnál a csapatból. "Ha ezek nincsenek, harcban lettünk volna a második helyért" - tette hozzá.

Salomoni leszögezte, ez csak a nyári munka első szakasza volt, amelyből sokat tanult: már látja, mik csapata erősségei és melyek azok a területek, amelyeket fejleszteni kell a következő időszakban.

A magyar női röplabda-válogatott legyőzte GrúziátForrás: Hunvolley.hu

Büszke vagyok a lányokra, mert annak ellenére, hogy szűkös volt a keretünk, kihozták magukból a maximumot" - zárta gondolatait a válogatott nyári programjának első szakaszáról a kapitány.

A magyar együttes az első napon Görögországtól, a másodikon Ausztriától szenvedett 3-2-es vereséget, pénteken 3-2-re nyert Horvátország ellen, majd szombaton 3-0-ra kikapott az Európa-bajnok oroszoktól. A nemzeti csapat most két hetet pihen, ezt követően kezdi el a felkészülést a júliusi World Grand Prix-re.

A hatcsapatos selejtezőből a már biztos csoportelső oroszok kijutottak a jövő évi világbajnokságra, míg a második helyezett augusztus 22. és 27. között egy újabb hatcsapatos pótselejtező-tornán vesz részt, amelyről két együttes vívhatja ki az indulási jogot.

Eredmény, világbajnoki selejtező, A csoport, 5. (utolsó) forduló:
Magyarország-Grúzia 3-0 (12, 8, 21)