Egyre nagyobb hullámokat vet a kézilabdás bundaügy

Kézilabda, bundaügy
Tovább gyűrűzik a kézilabda bundaügy
Vágólapra másolva!
A Budapesti Nyomozó Ügyészségen elrendelt nyomozás során az ügyészek szerdán hat személyt hallgattak ki gyanúsítottként vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt kézilabda-mérkőzések ügyében.

A Fővárosi Főügyészség csütörtöki közleménye úgy fogalmaz, hogy a megalapozott gyanú szerint idén több találkozó eredményének befolyásolása érdekében anyagi ellenszolgáltatásra, illetve a másik részről ennek a jogtalan előnynek az elfogadására került sor.

Tovább gyűrűzik a kézilabda bundaügy Forrás: Mosonmagyaróvári KC SE

- olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben, amelyből kiderül, hogy

hat személyt állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás jelenlegi határideje július 23., de ez meghosszabbítható. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

Rendőrök tartottak házkutatást a kéziszövetségben

A Budapesti Nyomozó Ügyészség munkatársai 2017. június 7-én, szerdán házkutatást tartottak a Magyar Kézilabda Szövetség egyik irodájában, és ott dokumentumokat, okiratokat foglaltak le. Az intézkedés oka, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján vesztegetés és vesztegetés elfogadása bűntettének gyanúja merült fel - áll a szervezt honlapján megjelent közleményben.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) szerda este a közleményében azt írta, házkutatást tartottak az egyik irodájában, és ott dokumentumokat, okiratokat foglaltak le. Egyúttal jelezte, a sportágban régóta közszájon forgó szóbeszéd szerint egyes, jellemzően a kieséstől fenyegetett klubok kérésére a játékvezetők alkalmanként befolyásolhatták a mérkőzések végkimenetelét. Ezt Kocsis Máté elnök jelezte a rendvédelmi szerveknek, és kérte a közbenjárásukat az ügy tisztázása érdekében.