Vágólapra másolva!
Péntek este a magyar női-kosárlabda válogatott Spanyolország ellen kezdi meg a szereplését a csehországi Európa-bajnokságon. Az M4 sport kommentátora, Knézy Jenő úgy gondolja, az eredmény egyelőre másodlagos. A legfontosabb az önbizalomszerzés.

Az embernek az az érzése támadt Hradec Králové utcáit járva, hogy biztosan eltévedt, mert semmi sem utalt arra, hogy a cseh város is otthont ad a 2017-es női kosárlabda Európa-bajnokságnak.

Háromnegyed óra után sikerült taxit fogni,

azonban a sofőrnek fogalma sem volt róla, hogy milyen eseményre tartunk. Mentségére szóljon, hogy horvát volt, ráadásul fanatikus Real Madrid szurkoló.

Némi városnézés után érkeztünk el a végcélhoz ahol teljesen más világba csöppentünk: a Hradec Králové Aréna előtti tér csordultig volt önfeledten kosárlabdázó gyerekekkel.

Némileg árnyalta a képet a több tucat kommandós, de az utóbbi hetek merényletei után ebben sajnos semmi meglepő nincs.

A csarnok előtt már csütörtökön este nagy volt a tömeg Forrás: Origo

Nem sokkal este kilenc óra előtt botlottunk bele a magyarokba, az M4 Sport stábja a mieink edzésén forgatott, és ha már így hozta a sors, akkor a csatorna kommentátora, Knézy Jenő elmondta mit vár a pénteki spanyolok elleni mérkőzéstől.

– vélekedett Knézy Jenő. „Nyilván mindenki tudja, hogy melyik az esélyesebb csapat, és ha beleszaladnánk egy húsz-harmincpontos vereségbe, az a lányok lelkének nem tenne jót. Szerintem simán beleférne egy tíz-tízenötpontos vereség, de közben a lányok szoknák ezt a termet, a labdát és az egész közeget, erre tökéletes a pénteki összecsapás. A második meccstől aztán uccu neki"

ifj. Knézy Jenő szerint a spanyolok elleni meccs jó alapot adhat a folytatásra Forrás: Pályi Zsófia/Origo

Pénteken a legutóbbi Eb bronzérmese ellen lép pályára a magyar csapat, majd szombaton a házigazda Csehország lesz az ellenfél.

„Ha azt nézzük, hogy a csehek az ötödik helyen állnak a világranglistán, mi pedig az ötvenedikek vagyunk, akkor reálisan nincs sok keresni valónk" – folytatta az M4 Sport kommentátora. „Ráadásul a hazai pálya is mellettük szól, szerintem fújásban, amit lehet, meg fognak kapni."

Vasárnap szünnap következik, majd hétfőn Ukrajna ellen méri össze erejét Stefan Svitek csapata.

„Az ukránoknak van egy nagyon jó játékosuk (Alina Iagupova), akit nehéz lesz megfogni. Alapból ők csak kilenc hellyel vannak előttünk a világranglistán, de oda-vissza megverték az Eb-aranyérmes szerbeket. Ha így nézzük, ez sem lesz egy könnyű mérkőzés, de tény, hogy tudásban ők vannak hozzánk a legközelebb.

– tette hozzá Knézy Jenő, aki a magyar csapat mindhárom mérkőzését a helyszínről közvetíti majd.

A válogatott tagjai jókedvűen készültek a spanyolok ellen összecsapásra. Az edzés végi nyújtás követően folyamatosan mosolyogtak, látszott rajtuk, hogy önbizalomtól duzzadva várják az első megmérettetést az Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott tagjai nyújtanak a csütörtöki edzés végén Forrás: Origo

Nem sokkal este tíz óra előtt a cseh popsztár, Olga Lounova lépett színpadra és előadta a Time To Shine című slágerét, amellyel hivatalosan is megnyitotta az Európa-bajnokságot.

Reméljük a magyar lányoknak is minden kedvezően alakul majd a kontinensviadalon. Ami biztos: péntek este rajtuk a sor, hogy csillogjanak.