Társoldalunk:

Svitek a szomorú számtanóra után: kedden jobbak leszünk

2017.06.19. 16:15

A magyar női kosárlabda-válogatott 84-72-re elvesztette az ukránok elleni harmadik csoportmérkőzését az Európa-bajnokságon, Királyváradon. Stefan Svitek csapata az A csoport harmadik helyezettjeként jutott tovább a keddi nyolcaddönttőbe. A mérkőzés után a szövetségi kapitány, Stefan Svitek, a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia és az Eb-n először parkettre lépő Dubei Debóra értékelt.

Stefan Svitek szövetségi kapitánynak csak a mérkőzés elején volt oka a mosolyraForrás: fiba.com/eurobasketwomen

A szövetségi kapitány elégedetlen volt a védekezéssel

„Beszéltünk erről a mérkőzés előtt, az ukrán csapat mégis tizennyolc támadó lepattanó szedett, amely nagyon szomorú szám a mi szempontunkból. Második esélyből huszonnégy, az eladott labdáinkból pedig huszonhárom pontot dobtak, emellett tizenegy triplát szereztek, ezek a számok állnak a vereségünk mögött" – értékelt a szövetségi kapitány, hozzátéve, az első félidőt lezáró 14-1-es ukrán roham után már nagyon nehéz volt a magyarok dolga. „A kezdőjátékosok ugyanakkor rápihenhettek a holnapi meccsre, tanulunk a mai hibákból, és holnap erősek leszünk" – tette hozzá Stefan Svitek.

Fegyverneky Zsófia 8 pontot dobott az ukránoknakForrás: fiba.com/eurobasketwomen

A csapatkapitány szerint a támadólepattanókon ment el a meccs

„Egy problémánk volt egész mérkőzésen: a lepattanók. Minden, ami ezután jött, az ennek a következménye. Voltak posztok, ahol fizikálisan erősebbek voltak, és túl sok támadólepattanót szereztek vissza. Dobtunk hetvenkét pontot, ez több mint amennyit mostanában szoktunk. A védekezésünk vallott most kudarcunk. A nyolcvannégy kapott pont rengeteg, ráadásul ezek közül nagyon sok könnyű kosár volt" – mondta a csapatkapitány, hozzátette, hogy a cserepadról beszállók nagyon sokat tudtak hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Külön kiemelte Dubei Debórát, aki most lépett először pályára felnőtt Európa-bajnokságon.„A meccsből azt a tanulságot kell levonni, hogy holnap sokkal jobban kell lepattanóznunk – tette hozzá Fegyverneky, aki nem mondta el, hogy az olasz, vagy a szlovák csapat ellen játszana-e szívesebben, de úgy érzi, az olaszok nagyobb játékerőt képviselnek, így győzni fognak ma este.

Dubei Debóra először lépett pályára az Európa-bajnokságonForrás: fiba.com/eurobasketwomen

A debütáns játékos nem foglalkozik a lehetséges ellenféllel

„Örülök, hogy pályára kerültem, próbáltam a csapat hasznára lenni, a végre el is fáradtam. Sajnos ez a meccs kicsit hamarabb eldőlt, de úgy érzem, holnap jobbak leszünk" – mondta a 20 éves hátvéd, aki szintén a gyenge lepattanózásban látta a vereség okát. Nagyon sok labdát megszereztek a palánkunk alatt, így rengetegszer dobhattak második szándékból. A második félidőben próbáltunk javítani kisebb-nagyobb sikerrel. Ebben a meccsben most ennyi volt" – tette hozzá Dubei Debóra, aki végszóként elmondta, hogy egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy melyik csapat lesz a mieink ellenfele, bárki jön szembe azt szeretnék legyőzni.

Mivel a favorit spanyolok és a nyeretlen házigazdák 18.00-kor kezdődő meccse már nem befolyásolja a sorrendet, az A csoportot a harmadik helyén záró magyar együttes a nyolcaddöntőben várhatóan a B csoportban második olasz vagy szlovák együttessel csap majd össze kedden este hatkor vagy fél kilenckor Az olasz-szlovák meccs hétfőn 20.30 órakor kezdődik a Hradec Králové Arénában.