Vágólapra másolva!
Hanga Ádám az NBA-ben szereplő San Antonio Spurs helyett a spanyol bajnokság mostanában kissé gyengélkedő sztár csapatához, a Barcelona Lassához igazolt a Baskónia csapatától.

Hanga Ádám évek óta kacérkodik az NBA-vel, miuttán a játékjoga 2011 óta a liga egyik legjobb csapatánál, a San Antonio Spursnél van. A magyar válogatott hátvéd majd' minden évben tiszteletét is teszi Texasban, de egyelőre mindig maradt a spanyol bajnokságban, előbb a Manresa, majd 2013 ót a vitóriai Baskónia színeiben.

Hanga Ádám a spanyol bajnokság egyik legjobb játékosává vált Forrás: Instagram/hangaadamonline

És az Eurohoops információi szerint ez idén sem fog változni, ugyanis azzal, hogy a Spurs leigazolta Rudy Gayt, kifutottak a fizetési sapkából, és nem engedhetik meg maguknak még egy játékos leigazolását. De ettől még nem biztos, hogy a legjobb magyar kosaras Baszkföldön marad, ugyanis klubjához már befutott a Barcelona ajánlata - sőt, a szaklap információi szerintt az ugyancsak Euroliga-résztvevő török Anadolu Efes is a kérők között van.

A Barcelonának jól jönne az erősítés, különösen, ha az az egyik hazai riválistól érkezik, és, ha a bajnokság egyik legjobb játékosáról, egyben az Euroliga legjobb védőjéről van szó.

A 18-szoros spanyol bajnok, Barcelona bajnokságot 2014-ben, spanyol kupát pedig egy évvel korábban nyert utoljára. A bajnokságban idén már a rájátszás negyeddöntőjében útjukat állta a későbbi döntős Valencia, a 16 csapatos Euroligában pedig nem tudtak bejutni a legjobb nyolc közé.