Társoldalunk:

Sikerkovács kedvenc tér vissza az Olaj kispadjára

2017.07.15. 12:55

Újabb nagy visszatérő Szolnokon: Dragan Alekszics veszi át az Olaj kispadját, miután a klub vezetősége a héten közös megegyezéssel felbontotta a német Andreas Wagner szerződését. Alekszics korábban játékosként remekelt, majd bajnoki címeket és kupákat nyert a csapattal.

„Az, hogy Andreas Wagner a szerződése felbontását kérte, bár a családi okait megértettük és elfogadtuk, váratlanul ért bennünket" – mondta Báder Márton, a Szolnoki Olaj KK klubigazgatója. A német szakembert ennek ellenére napokon belül sikerült pótolni. 

Alekszics szavaira figyelhetnek a szolnoki fiúkForrás: Copyright © 2001-2017. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft. Fotó: Bugány János - Minden Jog Fenntartva!/Bugány János

„A Szolnoki Olaj KK 2017. július 14-én szerződést kötött Dragan Alekszics-csel a 2017-18-as bajnoki évadra" – jelentette be a klubigazgató. – „Dragan már többszörösen bizonyított az Olajbányász-családban. Klasszis játékosként szerződött Szolnokra, visszavonulása után pedig edzőként, majd vezetőedzőként segítette az Olaj gárdáját. Kétszer Magyar Kupa-győzelemig és kétszer magyar bajnoki címig, az EuroChallenge nemzetközi kupasorozatban pedig 2014-ben a négyes döntőig vezette csapatunkat."

A szerb szakember munkáját az eredeti terveknek megfelelően két fiatal edző, Jakab Máté és a szolnoki nevelésű Szarvas Gábor fogja segíteni az Olaj kispadján, akiknek a munkájára a klub hosszú távon is épít.

Báder Márton megerősítette, hogy a piros-feketék célja nem változott: felkészült szakmai stábbal, ütőképes, bajnokesélyes csapattal vágnak neki a szezonnak.