Vágólapra másolva!
A Kemény Dénes irányította Millennium csapata véresen komolyan veszi a jövő hétfőn kezdődő margitszigeti masters-vb-t, ezt Molnár Tamás nyelvbotlása is alátámasztja. Kásás Tamás a meccseket közvetítő DIGI Sport híradójának azt mondta, lazára fogják venni a figurát, de minden mérkőzést meg akarnak nyerni.

Märcz Tamás indít, Székely Bulcsú passzol középre, Kiss Gergely pedig bebombázza. A helyszín Sydney, az évszám 2000 is lehetne, de ez most 2017 és Balatonfüred. Újra összeállt a vízilabda aranycsapat, amely a hétfőn kezdődő masters-világbajnokságon alakítana újra nagyot, és véresen komolyan készül.

- mosolygott a nyelvbotlása után Molnár Tamás.

Vajon kinek köszönhető, hogy újra összeállt a kétezres évek olimpiáin verhetetlen magyar pólócsapat? "Ez így terjedt el, hogy az én ötletem volt. Valójában csak felvetettem, utána mindenki lecsapott rá, és örült neki."

- nyilatkozta a Sport 24-nek Kásás Tamás.

Az augusztus 7-ei nyitónapon a Kemény Dénes vezette Millennium 19 órakor játszik a Galatasarayjal a Margitszigeten.

A DIGI Sport ezt a meccset ugyanúgy élőben közvetíti, mint Kásásék további találkozóit.

"Kicsit visszamentünk az években, és újra átéltük azokat a szép momentumokat, amelyek miatt jó volt együtt lenni a 15 év alatt, amíg együtt játszottunk."

- fogalmazott a csapat egykori zsenije, Kásás.

"Nagyon lazára próbáljuk venni ezt az egészet, de nyilvánvaló, hogy ha benn vagyunk a vízben, akkor ugyanúgy, mint régen, meg akarjuk nyerni az adott meccset" - tette hozzá a háromszoros olimpiai bajnok.

Kásás Tamásék újra a csúcsra érnének Forrás: MTI/Kovács Tamás

A szintén három ötkarikás arannyal rendelkező Kiss Gergely szerint örök élmény lesz a most következő világbajnokság.

"A Millenniumban a sydneyi csapat plusz két athéni aranyérmes van. Csodálatos átélni az edzéseken, meccseken ezeket a passzokat és az összjátékot, ez az egész egy életre szóló, örök élmény. Kaptunk egyenruhát is, olyan ez, mintha újra egy válogatott lennénk."

Märcz Tamás kapitányként vb-ezüstöt ért el a budapesti vizes-vb-n a mostani felnőttválogatottal, a masters-vb-n javítana, és az aranyat célozza meg.

"Az elitvilágbajnokság előtt is azt mondtam, hogy nem írnánk alá az ezüstöt, még ha az egy nagyon jó eredménynek is számít."

- nyilatkozta Märcz Tamás.