Társoldalunk:

Fiatal kerettel megy a férfi kosárlabda-válogatott Kazanyba

2017.08.09. 16:48

A szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott fiatal kerettel szerepel a kazanyi nemzetközi felkészülési tornán.

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint a pénteken rajtoló viadalon - amelyen sorrendben a házigazda orosz, az izlandi, majd a német együttessel találkozik a magyar csapat - a keret felét húsz év körüli játékosok alkotják. A bő keretből ezúttal Hanga Ádámon kívül Ferencz Csaba és Tóth Norbert marad itthon.
A felkészülési tervünknek megfelelően ezen a tornán elsősorban a fiataloknak biztosítunk játéklehetőséget - idézi a kommüniké Sztojan Ivkovics szövetségi kapitányt, aki hozzátette: a fő feladat, a kontinensviadal mellett az őszi világbajnoki selejtezőkre is előre tekintenek. "Itt pedig már kulcsfeladat hárulhat tehetséges fiataljainkra."
A magyar válogatott 1999 után léphet pályára ismét Európa-bajnokságon, mivel a selejtezőben veretlenül megnyerte csoportját. A csapat a címvédő spanyolok mellett a házigazda Románia, továbbá Csehország, Horvátország és Montenegró válogatottjával csap össze Kolozsváron.
A 40. kontinenstorna augusztus 31-től szeptember 17-ig tart, a csoportküzdelmeknek Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont, a kieséses szakaszra a török városban kerül sor.

A magyarok menetrendje a kazanyi tornán:
péntek:
Oroszország-Magyarország 17.00
szombat:
Magyarország-Izland 16.00
vasárnap:
Németország-Magyarország 15.30

A magyar válogatott további felkészülési programja:
augusztus 19-20., Székesfehérvár: Magyarország-Izland (két mérkőzés)
augusztus 24-26., Varsó: Magyarország, Anglia, Lengyelország, Irán