Társoldalunk:

Az értékes ezüst után most már kötelező volt az arany

2017.08.14. 07:37

A kétezres évek olimpiáinak verhetetlen vízilabdás aranycsapata nyerte meg a masters-világbajnokságot: a Kemény Dénes vezette Millennium 16-3-ra győzte le szentpétervári ellenfelét a döntőben.

Ami tehát pár hete nem sikerült, az most igen: vb-aranyérmes lett a magyar pólóválogatott.

Mindkét csatának részese volt Märcz Tamás, aki szövetségi kapitányként ezüst-, most pedig játékosként aranyérmet ünnepelhetett.

"Természetesen fájó pont marad egy vb-döntőt elveszíteni egy, a mostanihoz hasonló fantasztikus közönség előtt. Hosszú út vezetett ahhoz a döntőhöz, de azért egy értékes ezüstérmet sikerült megszereznünk. Azt viszont mindenki, mi is elvártuk magunktól, hogy megnyerjük a masters-vb-t, annak ellenére, hogy nem tudtuk, milyen erők jönnek majd szembe" - nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Märcz Tamás.

A kapitányként háromszoros olimpiai bajnok Kemény Dénes azt mondta, ha nem is játszik többé együtt a Millennium, a mostani vb-győztes csapatnak ezentúl december 23-án mindig együtt kell vacsoráznia.

"Ha leszi ilyen, az nagyon jó lesz, mert nagyon szeretünk együtt lenni nem csak ilyen rendezvényen, mint ez a mostani, hanem bármilyen közös estén. Nagyon kevés alkalmunk van erre, de nagyon kihasználtuk most ezt a hetet, nagyon boldogok voltunk, hogy együtt lehettünk. Sok szép emlék van mögöttünk, de ez a mostani talán a legszebb lesz" - tette hozzá a Sport 24-nek a játékos-kapitány.