Vágólapra másolva!
A magyar férfi kosárlabda-válogatott klasszisa, Hanga Ádám 400 ezer euróért vált klubot, és teszi át székhelyét a Baskonia Vitoriából az FC Barcelonához. A hírt a játékos és mendezsere is megerősítette az emiatt összehívott sajtótájékoztatón.

A témát egész nyáron melegen tartó Eurohoops oldal mellett most már a spanyol lapok is megerősítették, hogy végre megszületett a megegyezés Hanga Ádám ügyében a baszk és a katalán csapat között. A hírek szerint három évre, évi 2,5 millió eurós fizetésért igazol a legendás klubhoz.

A Libertad Digital oldal által csak "a nyár leghosszabb szappanoperája"-ként aposztrofált történet igazából már tavasz óta húzódik, akkor röppent fel először a hír, hogy a nem éppen a története legjobb szezonját futó katalán csapat bejelentkezett a liga egyik legjobb hátvédjének számító magyar játékosért.

Volt szó pénzről, de felmerült az is, hogy a Barcelona még egy futballistát is adna a Deportivo Alavésnek. Aztán kútba esni látszott az üzlet, mert a Baskonia 1,5 millió eurót kért volna az időközben az Euroliga legjobb védőjének megválasztott Hangáért, a Barca azonban ennyit nem költött volna, így a baszkok előbb 900, majd 600 ezer euróra engedték le az árat, amiből végül 400 ezer euró, azaz mintegy 120 millió forint lett.

Az átigazolási hercehurca lezárulta azt is jelentheti, hogy Hanga most már minden további nélkül csatlakozhat a szeptember 1-jén kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott keretéhez.