Társoldalunk:

A szerb kapitány szerint nem becsülhetik le a magyarokat

2017.09.08. 19:33

Aleksandar Djordjevic szövetségi kapitány szerint nem tehetik meg azt, hogy lebecsülik a magyarokat a férfi kosárlabda Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében.

A szakvezető a Sinan Erdem Csarnokban tartott péntek délutáni edzés után azt mondta a szerb sajtónak, hogy a legjobb 16 között már nincs olyan könnyű ellenfél, mint a csoportkörben, így a magyarokat is tisztelniük kell.

Aleksandar Djordjevic szövetségi kapitány szerint nem tehetik meg azt, hogy lebecsülik a magyarokatForrás: AFP/Ozan Kose

Ismerjük az erősségeiket, és mindent megteszünk, hogy megállítsuk őket."

"Mi elsők lettünk a D csoportban, ők negyedikek a C-ben, ami különbség, nekünk pedig az a feladatunk, hogy a pályán megmutassuk ezt a különbséget" - szögezte le a Sashának becézett tréner.

A kapitány kifejtette, a magyar válogatottnak két vezére van Hanga Ádám és Vojvoda Dávid személyében, Keller Ákos pedig további erőt ad a csapatnak.

"Emellett Ivkovics Sztojan kapitányt is ismerem, régóta dolgozik Magyarországon, és tisztelem a munkáját" - tette hozzá Djordjevic.

A magyar kosárlabda-válogatott edzése a férfi kosárlabda Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének helyet adó Sinan Erdem sportcsarnokban Isztambulban 2017. szeptember 8-án. Középen Vojvoda DávidForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A folytatásban a magyarok vették birtokba a 13 722 fős arénát egy egyórás tréning erejéig. A magyar szakvezető ugyancsak tisztelettel beszélt szerb kollégájáról az MTI-nek:

"Szuper ember és remek edző. Ezen a szinten már csak kiváló trénerek vannak, és külön örömünkre szolgál, hogy kivívtuk az elismerésüket" - mondta a szakember, majd rátért a vasárnap 14.15-kor kezdődő mérkőzésre.

Ivkovics Sztojan mindig a győzelemre hajtForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Van tudáskülönbség a két csapat között, amit eddig játszottunk, az itt már nem lesz elég."

"Ennek kapcsán is szorgalmazom, hogy minél több magyar kosaras próbálja ki magát a külföldi bajnokságokban" - tette hozzá Ivkovics Sztojan.