Vereséggel kezdett a Szeged a BL-ben

szeged psg
Szeged, 2017. április 23. A szegedi Stas Skube (b2), valamint Nikola Karabatic (b) és Luka Karabatic (b3), a Paris Saint-Germain játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott MOL Pick Szeged - Paris Saint-Germain mérkőzésen Szegeden 2017. április 23-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
A MOL-Pick Szeged négy góllal kikapott a francia HBC Nantes otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Remekül kezdett a Szeged, a Francia Kupában címvédő hazaiak hibáit kihasználva, Bánhidi Bence vezérletével gyorsan ellépett 3-0-ra. Egy ideig a folytatásban is hatékony volt a magyar csapat védekezése, de aztán átvette az irányítást a Nantes, amely 2-6-ról előbb felzárkózott, majd egyenlített is (9-9).

A vendégek az orosz Szergej Gorbok góljaival igyekeztek tartani magukat, de a 22. percben először hátrányba kerültek (12-13), és a különbség a szünetig még nőtt is (15-18).

Jól kezdte a meccset a Szeged Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A második félidőben már nem tudott olyan jól védekezni a Szeged, ahogyan az első elején, a házigazdák magabiztosan őrizték előnyüket, győzelmüket végül nem fenyegette veszély.

A hazaiak - és egyben a mezőny - legeredményesebb játékosa a spanyol Eduardo Gurbindo és a német Dominik Klein volt hat góllal, magyar csapattársuk, Faluvégi Rudolf kétszer talált be.

A Szeged jövő szombaton a horvát PPD Zagreb otthonában, a Telekom Veszprém pedig hazai pályán a német Flensburg-Handewitt csapata ellen folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Eredmény, férfi BL, 1. forduló, A csoport:
HBC Nantes (francia) - MOL-Pick Szeged 30-26 (18-15)
---------------------------------------------------
a Szeged gólszerzői: Balogh Zs. 5, Bánhidi, Gorbok, Källman 4-4, Skube 3, Sostaric 2, Pedro, Gaber, Bodó, Zsitnyikov 1-1