Volt csapatát kell megvernie a BL-győztes veszprémi edzőnek

Telekom Veszprém
Veszprem's Mate Lekaiä (l) in action during the Handball Champions League final four match for the third place between Telekom Veszprém and FC Barcelona at the Lanxess arena in Cologne, Germany, 4 June 2017. Photo: Marius Becker/dpa
Vágólapra másolva!
Szombaton 17:30-tól a Telekom Veszprém a Flensburgot fogadja a kézilabda-Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A hazaiak edzője, Ljubomir Vranjes 11 évig irányította a német csapatot, amellyel 2014-ben megnyerte a sorozatot.

A Veszprém anyagi és szakmai lehetőségeivel csak a Paris Saint-Germain és a Barcelona versenyezhet Európában, így a klubnál mindenkinek ugyanaz a célja: megnyerni végre a Bajnokok Ligáját (az elmúlt négy évben mindig bejutott a csapat a Final Fourba).

– mondta Eklemovics Nikola sportigazgató.

Veszprémben a BL-győzelem a cél Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

Az első fordulóban a Veszprém 39–31-re nyert a szlovén Celje otthonában. „[Ljubomir] Vranjes rutint és tudást hozott a csapathoz, lehet, hogy az a pici, ami eddig hiányzott, most meglesz” – nyilatkozta Mikler Roland a nyáron kinevezett svéd edzőről.

Vranjes nagy taktikus hírében áll, aki szigorú védekezésre épülő gyors kézilabdát szeret játszatni a csapataival.

„Rengeteget futunk, nagyon gyors lett a játékunk. Sok gólt lövünk, de egyelőre sokat is kapunk” – folytatta a veszprémiek kapusa. A Veszprém sorozatban 15, 21, 31 és 19 gólt kapott az eddigi négy meccsén (három bajnoki, egy BL), a Flensburg ellen viszont már össze kell, hogy álljon a védekezés.

A meccs előtt Vranjes is erre hívta fel a figyelmet.

– olvasható az edző nyilatkozata a klub honlapján. „A falunknak sokkal éberebbnek kell lennie az első 15 percben. Ebben előrébb kell lépnünk, hogy segíteni tudjunk a kapusainknak, hiszen jó kapusteljesítmény kell majd.”

Vranjes 2014-ben nyert BL-t a Flensburggal Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Axel Heimken

Azzal kapcsolatban, hogy milyen érzés lesz a volt csapata ellen játszani, azt mondta, „különleges lesz azzal a klubbal találkozni, ahol 11 évet töltöttem. Sok játékosom és barátom van ott.

Abban biztos vagyok, hogy a szurkolóink száz százalékban mögöttünk állnak majd.” Ezzel nem lesz gond, a BL első fordulója után az ehfCL.com megkérte az összes edzőt, aki a csoportkörben szerepel csapatával, hogy válassza meg a leghangulatosabb arénát. Tizenkét edző véleménye szerint,

zsinórban harmadszor lett a Veszprém Aréna a leghangulatosabb helyszín.

Hazai pályán a Veszprém az esélyes Forrás: AFP/Ina Fassbender

A két csapat eddig nyolcszor találkozott, négyszer nyert a Veszprém, háromszor a Flensburg, a legutóbbi BL-szezon nyitányán pedig 24–24-es döntetlent játszottak. A Flensburg tavaly a negyeddöntőig jutott, ahol a későbbi győztes Vardar Szkopje ejtette ki kettős győzelemmel. Idén is jól kezdett a német csapat (vs Aalborg 30–27),

amelyet nyártól a korábbi másodedző, Maik Machulla irányít.

A Bundesligában hat forduló után harmadikok a németek, négy győzelem mellett két vereség a mérlegük. A leggólerősebb játékosuk Holger Glandorf, aki eddig 42 gólt dobott a német bajnokságban.

A Veszprém–Flensbur-meccset 16:45-től a Sport 1 élőben közvetíti.