Társoldalunk:

Salomoni: Fokozatosan elveszítettük az önbizalmunkat

2017.09.22. 20:23

Az azeriek elleni első játszmában mutatott játékra kell alapozni a lengyelekkel szemben az Európa-bajnokság folytatásában Alberto Salomoni, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint.

"Az első szettben mindenki láthatta, megvolt az esélyünk, de nem tudtuk sajnos kihasználni. Az azeriek megkönnyebbültek, miután megnyerték az első játszmát, ettől pedig egyre magabiztosabbak lettek, mi pedig fokozatosan elveszítettük az önbizalmunkat" - mondta az olasz szakember a bakui Nemzeti Tornacsarnokban 3-0-ra elveszített találkozó után. 

Alberto Salomoni szövetségi kapitány az azerbajdzsáni női röplabda Európa-bajnokság A csoportjának első fordulójában játszott Magyarország-Azerbajdzsán mérkőzésenForrás: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

A tréner megjegyezte, ezen a szinten nem elég az, hogy egy vagy akár két játszmában játsszon jól egy csapat:

Ennek a fiatal válogatottnak pont ezt kell megtanulnia, hogy miképpen lehet ugyanazon a szinten teljesíteni egy egész mérkőzésen."

Hozzátette, szombaton a lengyelek ellen ott kell folytatni, ahol az első szettben abbahagyták. A lengyelekkel nem is olyan régen találkozott a magyar válogatott, mivel azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szerepelt a két együttes: a lengyelek tavaly szeptemberben az Érd Arénában 3-1-re, hazai pályán pedig 3-0-ra győztek.

Nagyon nehéz mérkőzés lesz, összességében nekünk nem lehet más célunk, mint hogy folyamatosan javuljunk, és sokkal okosabban is kell majd játszanunk, néhány szituációban ugyanis rossz döntéseket hoztunk" - vélekedett Salomoni.

A magyar együttesben Szakmáry Grétára hárult a legtöbb feladat, így érthetően fáradtan nyilatkozott.

Szakmáry Gréta, valamint az azerbajdzsáni Krystsina Yagubova (j) és Olena Hasanova (k) a női röplabda Európa-bajnokság A csoportjának első fordulójábanForrás: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

"Nagyon nagy meccsen vagyunk túl egy elképesztően erős ellenféllel, igazi világsztárokkal szemben. Szerettem volna sokat vállalni és segíteni a csapatot, de olyan hatalmas blokkokkal találtam szemben magam, amelyekkel nem minden nap" - jelentette ki a magyarok egyik legjobbja, aki szerint a jó kezdés mellett az azeriek az elején kicsit le is nézték őket, utána azonban megrázták magukat.

"Sajnálom, hogy elveszítettük ezt a mérkőzést, de még nincs vége. A lengyelek ellen százhúsz százalék kell, holnap még jobbak leszünk és a győzelemre hajtunk" - tette hozzá.

Nagy Eszter arról beszélt, hogy a kiváló hangulat nagy lendületet adott a csapatnak, ezt az energiát azonban nem tudták végigvinni.

Baku, 2017. szeptember 22. Nagy Eszter és az azerbajdzsáni Krystsina Yagubova (j) a női röplabda Európa-bajnokság A csoportjának első fordulójábanForrás: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

"Mindent megtettünk, a hozzáállás és a tűz szerintem ott volt végig. Nekünk nincs vesztenivalónk, csak előre kell néznünk" - hangsúlyozta.

A magyarok szombaton 16 órától a lengyelekkel, vasárnap 18.30 órától pedig a németekkel játszanak. A csoportból az első helyezett közvetlenül a nyolc közé kerül, míg a második és harmadik a C csoport harmadikjával, illetve másodikjával mérkőzik a negyeddöntőbe jutásért.