Társoldalunk:

Egy ebédre futja még a dollármilliókról lemondó Nowitzkinek

2017.09.30. 14:46

Egy szurkoló meglepő gesztussal köszönte meg Dirk Nowitzkinek, a Dallas Mavericks legendájának, hogy új szerződésével csak a 2017-2018-as idényre több mint 10 millió dollárról mondott le.

Dirk Nowitzki a Dallas Mavericks nyílt edzésén az egyik rajongótól kapott egy lezárt borítékot, amelyben nyitás után 20 dollárt talált. A szurkoló így köszönte meg a klublegendának, hogy évről évre hajlandó lemondani fizetése egy részéről, csak hogy jobb csapat épülhessen Dallasban. 

Dirk Nowitzki még a fizetéséből is enged, csak hogy erősíthessen a DallasForrás: AFP/2017 Getty Images/Ronald Martinez

„Az elmúlt hat évben folyamatosan lemondtál pénzed egy részéről, hogy segíts a csapatnak új tehetségeket megszerezni, hogy velük még egy címet nyerhess. Nagyfiú, ma én fizetem az ebédedet" – írta a mellékelt levélben a lelkes drukker

„Nagyra becsülöm az ilyen gesztusokat" – válaszolta a 20. NBA-szezonjára készülő Nowitzki a Twitteren keresztül.

A német kosaras, aki nem mellékesen 13 alkalommal lépett parkettre All-Star-gálán és egy bajnoki címet nyert a Dallasszal, a nyáron új, kétéves szerződést kötött a csapattal. Az új megállapodása 10 millió dollárt garantál neki erre az időszakra, miközben ha érvényben hagyta volna a régit, az önmagában 25 millió dollárt fialt volna a 2017-2018-as évadban.