Társoldalunk:

Pécsen rendezik a Kerekesszékes Kosárlabda Magyar Kupát

2017.10.03. 14:20

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elkötelezett a fogyatékkal élők esélyegyenlőségének megteremtésében, sportolási lehetőségeik és életminőségük javításában. Ezért működteti a Fogyatékkal Élő Kosárlabdázók Bizottságát, amely többek között szervezi és lebonyolítja a Magyar Kerekesszékes Kosárlabda Bajnokságot és a Magyar Kupát.

Az MKOSZ Fogyatékkal Élők Bizottsága a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség közreműködésével 2017. október 7-8-án Pécsett a Lauber Dezső Sportcsarnokban rendezi a 2017/2018-as szezonban a Kerekesszékes Kosárlabda Magyar Kupát. Magyarországon eddig négy csapat alakult meg (Soproni Tigrisek, Soproni Sportiskola, Törekvés SE Budapest, DVTK Miskolc), akik ezen a versenyen is összemérik tudásukat.

 

A sport mindenkiéForrás: http://elteonline.hu

 A kétnapos rendezvény arcai lesznek: Sztojkovics Éva és Iványi Dalma. A rendezvény lebonyolítása mellett a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség célja, hogy városukban alakuljon meg egy kerekesszékes kosárlabda csapat. Emellett fontosnak tartják, hogy a helyi közélet és gazdasági élet meghatározó szereplőiben erősítsük a személyes elköteleződést a parasport ügye iránt.

A program:
2017. október 7. szombat
16.00: Soproni Tigrisek - Soproni Sportiskol
17.30 VIP mérkőzés, dobóverseny kerekesszékből
18.15 Törekvés SE Budapest – DVTK Miskolc

2017. október 8. vasárnap
9.00:Bronzmérkőzés
11.00:Döntő
13.00: Eredményhirdetés