Vágólapra másolva!
Az FTC-Rail Cargo Hungaria csapata 34-31-re kikapott a 2017-18-as Bajnokok Ligája-idény csoportkörének első mérkőzésén az előző idényben ezüstérmes macedón Vardar vendégeként. A zöld-fehérek jól kezdtek, de az első félidő második felében a macedónok sebességet váltottak és átrohantak rajtuk, amiből már nem volt visszaút, még, ha a meccs utolsó tíz percét el is lazsálta Vardar. 

Eredmény, Bajnokok Ligája, C-csoport:
HC Vardar–FTC-Rail Cargo Hungaria 34-31 (20-11)
az FTC legjobb gólszerzői: Pena 6, Snelder 6, Faluvégi D. 6

Egy évvel korábban a Ferencváros bravúros 27-27-es döntetlennel kezdte a BL-idényt a - mint az később kiderült - későbbi ezüstérmes, macedón Vardar otthonában. Idén ugyanez volt a zöld-fehérek programja, a meglehetősen foghíjas lelátóval tüntető szkopjei csarnokban kellett volna megismételni a 2016-os produkciót.

Igen, visszatértek:

A harmadik percig kellett várni az első gólra, amit a hazaiak szereztek, és rendre vezettek is a macedónok, Lekics, Cvijics és Penezics góljaira magyar részről Pena, Kovacsics, Jovanovics és Snelder válaszolt rendre, így a Vardar az első negyedórában nem tudott meglépni. A holland irányító-átlövő négy gólt vágott, igazi vezér volt (10-10).

Hát még, ha Lukács Viktória kicsit higgadtabban játszik, és nem hagy ki három száz százalékos ziccert ebben az időszakban, viszont azt is meg kell itt jegyezni, hogy

Szikora Melinda első védésével megfogta Jovanka Radicsevics hetesét.

A 19. percben Lacrabere hetesével vezettek először két góllal, majd Penezics révén már hárommal a macedónok (13-10), majd Cvijics újabb gója után időt is kért Elek Gábor. Sajnos, sok hasznuk nem volt a tréner tanácsainak, a Vardar egy 7-0-s rohammal, folyamatosan leindítva a labdát vesztő magyarokat, állva hagyta a Ferencvárost (17-10).

Jovanka Radicsevics és a Vardar átgázolt a Ferencvároson Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A Fradi majd nyolc perc után tudott újra gólt szerezni, de folyamatos emberhátrányok (Kovacsics, Mészáros Rea) nem sok jóval kecsegtettek. A szünetre legalább nem lett meg a közte tíz, igaz a kilenc sem mutatott szépen (20-11).

A második félidő az elsőhöz hasonlóan, azaz gólváltással indult. Elek Gábor a hosszú kihagyás után visszatérő Szucsánszki Zitát is bevetette, és kicsit élénkebb is lett támadásban a magyar ezüstérmes, amelyik az első tíz percben majdnem annyi gólt szerzett, mint az egész első félidőben összesen - hetet - és 25-18-nál majdnem szorosnak tűnt a mérkőzés.

Félő volt, hogy megint csak negyedórát fog bírni, Elek Gábor alaposan le is teremtette a szellősen védekező csapatot, amikor 30-21-nél időt kért a 45. percben. Egy perccel később először volt közte tíz. Apró házi ünnepségre adhatott (volna) okot, hogy a nyáron érkező holland átlövő, Laure van der Heijden megszerezte első gólját Fradi-színekben, de 32-23-nál (oda) nem illik örülni.

Nerea Pena az első félidőben volt inkább elemében Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Két macedón kiállítást kihasználva kicsit közelebb lopakodott a Fradi, egy 4-0-s sorozattal (amiből hármat vállalt Faluvégi Dorottya) jelezve, hogy azért tudják, ez a Bajnokok Ligája. És, ha Szuszlina nem véd ziccereket és hetest, még szorosabb is lehetett volna az eredmény.

A Vardar az utolsó tíz percben már csak üres járatban gurult, támadásban sem erőltették meg magukat, védekezésben pedig még annyira sem, így a Ferencváros legalább annyit el tudott érni, hogy egy 8-1-es nagy rohamnak köszönhetően, legalább ránézésre tisztességes eredménnyel utazhat haza Szkopjéból (34-31).