Görbiczéknek az Érd keményebb dió volt, mint a Midtjylland

Görbicz Anita
A győri csapat kapitánya, Görbicz Anita volt a mérkőzés legjobbja
Vágólapra másolva!
A címvédő Győri Audi ETO KC 34-27-re győzött az Érd HC otthonában a női kézilabda NB I szerdai mérkőzésén.

Remekül kezdték a mérkőzést a házigazdák (4-1),

gyors játékukkal és pontos lövéseikkel meglepték a Bajnokok Ligája-címvédőt, amelyben Tomori Zsuzsanna, Anne Mette Hansen és Jana Knedlikova sérülés miatt nem játszhatott. A vendégek tempót váltottak, és négy perc alatt fordítottak (5-6), mert a nemzetközi iramú játék során az érdiek követtek el több hibát támadásban és védekezésben egyaránt.

A válogatott kapus, Janurik Kinga védéseinek köszönhetően egy ideig tartotta magát a hazai csapat, de az első félidő hajrájában a Győr ellépett riválisától (13-17).

A győri csapat kapitánya, Görbicz Anita volt a mérkőzés legjobbja Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A szünet után megtalálta ellenfele kombinatív támadójátékának ellenszerét az Érd, a francia Julie Foggea kapus egyre jobban védett, társai pedig néhány gyors ellenakciót is ki tudtak használni (21-22). A vendégek ezt követően elmozdultak a holtpontról, játékuk újra pontosabbá és agresszívebbé vált, így ismét megnyugtató előnyre tettek szert (23-28).

Szombaton a Midtjylland ellen 11 góllal megnyert BL-meccs második félidejében Ambros Martín vezetőedző minden fiatal magyar cserejátékosának lehetőséget adott,

ezúttal viszont végig a legerősebb győri csapat volt a pályán, mert az Érd keményebb ellenfélnek bizonyult a dánoknál.

A mezőny legjobb és legeredményesebb játékosa a vendégek csapatkapitánya, Görbicz Anita volt tíz góllal, a hazaiak közül Klivinyi Kinga és a szerb Katarina Krpez Slezak is öt találatig jutott.