Vágólapra másolva!
Görbiczék kétszr is hagyták talpra állni a Brestet, de a végén győzött a nagyobb rutin.

Eredmény, Bajnokok Ligája, 2. forduló:
Brest Bretagne–Győri Audi ETO KC 23-26 (10-13)
Az ETO gólszerzői: Groot 6, Amorim 5, Mörk 4, Broch 3, Görbicz 3, Oftedal 3, Althaus 1, Puhalák 1,
kiállítások: 10, ill. 10 perc

Az ETO a Midtjylland elleni nagyon sima hazai győzelemmel kezdte az idei BL-szezont, míg a franciák egy nagyon szoros meccsen kaptak ki 26-24-re az idei kiírás egyik titkos favoritjától, a Rosztov-Dontól. A Brest majdnem bravúrja ide vagy oda, azért a két csapat franciaországi mérkőzésének egyértelműen a címvédő magyar bajnok volt az esélyese.

És az első percekben így is alakult a mérkőzés, Laurent Bezeau-nak már a 7. percben időt kellett kérnie, mert az ETO főleg gyors támadásokból szerzett gólokkal ekkor már 6-2-re vezetett. Leginkább Nycke Groot volt elemében, aki két gólja mellett gólpasszokkal is jelentkezett.

Az időkérés helyre tette a Brestet, agresszívabb lett a védekezésük, több labdát is szereztek, igaz, az ETO tiszta zicckereket is rontott, a 16. percben pedig már Ambros Martinnak kellett időt kérnie, mert 6-6-ot mutatott az eredményjelző. A győri oldalon is működött az edzői szándék: 7-6-ra ugyan még - először és utojára a félidőben - vezetett a Brest, utána viszont

Groot és Eduarda Amorim vezérletével a ETO gyorsan visszaállított a háromgólos különbséget,

sőt egy ízben még öt is volt közte (8-13). A félidőre 13-10-es győri előnnyel vonultak a csapatok.

A norvég olimpiai és világbajnok átlövőnek, Nora Mörknek nem volt jó napja, a győriek klasszisa több olyan lövést is elrontott, amiből máskor kipúpozza a hálót - a második félidő is az ő két rossz kísérletével kezdődött, a franciák pedig fel is jöttek egy gólra. Érett az újabb magyar időkérés, mert az ETO még kettős előnyből sem tudott betalálni, Bódi Bernadett hibázott el egy kristálytiszta helyzetet a szélről.

Csak rontotta a helyzetet, hogy 14-14-nél újra egyenlő volt az állás, majd előbb Amorimot, aztán Brochot küldték ki a játékvezetők két percre. Sorjáztak a kiállítások, mindkét oldalon bőkezűen osztogatták a bírók,

szerencsére Nora Mörk a legjobbkor találta magára és lőtt két gólt,

így a 45 percben két góllal vezetett a Győr (16-18). A nyáron érkezett norvég irányító, átlövő, Stine Oftedal is bemutatkozott két góllal és egy gólpasszal, így 20-17-es magyar előnynél újabb időkéréssel igyekezett gátat vetni az ETO száguldásának a francia edző.

Nora Mörknek nem ez volt élete meccse, de azért lőtt fontos gólokat Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Az utolsó tíz percben már csak egy feladata volt a Győrnek, hogy nyugodt játékkal őrizze, netán növelje a biztos három-négygólos előnyt. 25-20-as vezetésnél ez nem is tűnt nagy feladatnak, de három hazai gól és Bódi kiállítása után már nem voltunk annyira nyugodtak. Az utolsó percben aztán sikerült kivédekezni egy francia támadást, Görbicz Anita pedig lőtt szélről egy klasszis gólt, így végül három góllal, 26-23-ra győzött az ETO.

A harmadik fordulóban október 21-én a Rosztov-Don vendége lesz az ETO.