Társoldalunk:

Az olaszok ellen javított a magyar hokicsapat

2017.11.11. 21:46

A magyar jégkorong-válogatott 5-2-re legyőzte az olasz együttest a budapesti Tüskecsarnokban zajló Négy nemzet torna szombati játéknapján.

Mindkét csapat vereséggel kezdte a tornát, a magyarok a lengyelektől, az olaszok a japánoktól kaptak ki a pénteki nyitónapon.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány jövő áprilisi, hazai rendezésű divízió I/A-s világbajnokságra készülő csapata a nyolcadik percben hátrányba került, Michele Marchetti az első nagy lehetőséget kihasználva vette be Bálizs Bence kapuját. Nemsokára azonban már magyar előnynek örülhetett a teltházas Tüskecsarnok közönsége: előbb egy villámgyors emberelőnyös játékban volt Bartalis István, Sebők Balázs, Magosi Bálint a pakk útja a hálóig, majd 46 másodperccel később Sárpátki Tamás átadásából Sarauer Andrew vágta kapásból kapuba a korongot. A harmad végén érezhetően fokozódott a magyar nyomás, több helyzetet is kidolgozott a házigazda.

Erdély Csanád a lengyelek elleni nyitómeccsenForrás: MTI/Czagány Balázs

A második húsz perc rögtön olasz egyenlítéssel indult: még fél perc sem telt el a játékrészből, amikor Luca Frigo belőtte az élesen kapu elé tett korongot. Mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, s bár az olasz kapu forgott többször veszélyben, Bálizsnak is kellett hárítania, s a kapuvas is segítségére volt. Újabb találat azonban nem született a harmadban, így a záró felvonásra 2-2-es döntetlennel fordultak a csapatok. Ez maradt az állás egészen az 55. percig, amikor Sebők újabb gólpasszt adott Magosinak. Az utolsó percek izgalommentességéről pedig Wehrs Kevin és Erdély Csanád gondoskodtak: előbbi egy távoli bombával, utóbbi üreskapus góllal.

A két együttes februárban Lengyelországban is találkozik felkészülési tornán, ahol az egyaránt vb-ellenfél házigazda lengyel és kazah csapat ellen is jégre lép a magyar válogatott.

A jövő áprilisi világbajnokságon a szlovén és a brit csapat lesz még a magyar válogatott riválisa.

korábban:
Lengyelország-Japán 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

pénteken játszották:
Lengyelország-Magyarország 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
Japán-Olaszország 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)

vasárnap játsszák:
Lengyelország-Olaszország 14.30
Japán-Magyarország 18.00

Az állás: 1. Lengyelország 6 pont, 2. Magyarország 3 (6-6), 3. Japán 3 (4-4), 4. Olaszország 0