Társoldalunk:

Kanadai hátvédet igazolt a Fehérvár AV19

2017.11.21. 11:10

Jelentős tengerentúli és nemzetközi tapasztalattal rendelkező hátvédet igazolt a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata.

"Brett Palin rendkívül tapasztalt játékos, hiszen a tengerentúli ligák mellett Európában, az EBEL-ben is kipróbálta magát. Több együttesben, ahol szerepelt, csapatkapitány volt, így jégen és jégen kívül is nagy segítségünkre lehet. Jó felépítésű, kiváló fizikumú hokisról van szó, és a védelmünkben pont ilyen játékosra volt szükségünk" - mondta a friss igazolásról Benoit Laporte vezetőedző.

Kanadai hátvédet igazolt a Fehérvár AV19Forrás: Soos AttilaEtele

A 33 éves, kanadai Palin juniorként 2003-ban és 2005-ben is bajnokságot nyert a WHL-ben szereplő Kelowna Rockets együttesével, majd öt szezont az AHL-ben játszott. 2011-ben európai karrierbe kezdett, előbb két évig Csehországban, majd egy-egy szezont Svédországban és Németországban töltött. 2015-ben igazolt Linzbe, első szezonjában 14, míg a másodikban 18 pontot szerzett.

"Ellenfélként nagyon nehéz Székesfehérváron játszani. A szurkolók hangosak, a hangulat pedig kiváló. Nagyon remélem, hogy a szimpatizánsok örömmel fogadnak majd" - idézte a klub keddi közleménye a 188 centiméter magas, 92 kilós játékost, aki várhatóan a hét végén érkezik Székesfehérvárra.