Vágólapra másolva!
A vb-selejtezőkre készülő kosárválogatott bő keretébe ugyan bekerült, de Lengyelországba végül nem utazott el Ferencz Csaba, Tóth Norbert és Wittmann Krisztián. A szeptemberi Európa-bajnokság hősei azonban tudják, feladatuk nem ért véget a nemzeti csapatnál, és bármikor Ivkovics Sztojan rendelkezésére állnak.

A válogatott szövetségi kapitánya már az Eb előtt is elmondta, generációváltást tervez a csapatban, eljött a fiatalítás ideje, olyan játékosokkal szeretne együtt dolgozni a továbbiakban, akikre hosszú távon is számíthat. Ferencz Csaba, Tóth Norbert és Wittmann Krisztián mind maradandót alkotott a válogatottban az elmúlt időszakban, de egyikőjüket sem érte meglepetésként az, hogy kimaradtak az utazó keretből, Ivkovics ugyanis mindannyiukkal megbeszélte döntését. Követendő példaként állítja őket a fiatalok elé, kiemelve hozzáállásukat:

"Mondtam Tóth Norbertnek, hogy nem biztos, hogy sok játéklehetőséget tudok neki biztosítani, erre azt válaszolta, hogy nem baj, ő mindig rendelkezésre fog állni. De ugyanez igaz Ferencz Csabára, vagy Wittmann Krisztiánra.

Mindhármukra számíthatok bármikor, mert megtiszteltetésnek veszik, hogy válogatottak lehetnek"

- árulta el a kapitány az Origónak.

Ferencz Csaba (balra), Wittmann Krisztián (középen) és Tóth Norbert (jobbra) Forrás: bb1.hu

Wittmann Krisztián, a Kecskemét irányítója szerint nincs semmi kivetni való a váltásban:

Tóth Norbertben, a Falco játékosában sincs tüske:

"Mindig is arról álmodtam, hogy válogatott legyek és örülök, hogy ez sikerült. Szívesen segítünk a fiataloknak beilleszkedni, vagy ha kell, átadjuk nekik az évek során megszerzett tapasztalatunkat. Bármikor hívhat a szövetségi kapitány, jönni fogok, mert ez megtiszteltetés."

A körmendi Ferencz Csaba is hasonlóan látja a helyzetet:

"Mindig örömmel jöttem és ezután is így lesz, azért vagyunk, hogy segítsünk. Életem legjobb időszaka volt az, amit a válogatottnál tölthettem, és örülök, ha így is együtt lehetek a többiekkel."

A magyar válogatott pénteken 18.15-től Bydgoszcz-ban Lengyelország, vasárnap 19.00-tól Debrecenben Koszovó ellen lép pályára.