Tovább tart a MOL-Pick Szeged mélyrepülése

Szeged, 2017. december 2. A szegedi Dmitrij Zsitnyikov (b) és Michal Daszek, a lengyel Orlen Wisla Plock játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 10. fordulójának MOL-Pick Szeged - Orlen Wisla Plock mérkőzésén Szegeden 2017. december 2-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
A MOL-Pick Szeged képtelen nyerni mióta legyőzte a Barcelonát a Bajnokok Ligájában. A Kristinastad elleni vereség és a Budakalász elleni iksz után ezúttal a BL idei kiírásában még nyeretlen Orlen Wisla Plockot ajándékozták meg két ponttal az újszegedi sportcsarnokban. 

Eredmény, Bajnokok Ligája, 10. forduló:
MOL-Pick Szeged–Wisla Plock 24-25 (12-14)
a Szeged gólszerzői: Balogh 6, Bodó 5, Zsitnyikov 4, Bánhidi 3, Gaber 2, Källman 2, Sostaric 1, Thiagus Petrus 1

A Kristianstad elleni BL-vereség és a Budakalász elleni bajnoki megégés (a hazai döntetlent nyugodtan nevezhetjük annak) után újra a nemzetközi porondon, a kettő közül gyengébbnek tartott - de korántsem gyenge - lengyel csapat, a Wisla Plock ellen kellett volna helyreállítania a renoméját a magyar ezüstérmesnek, amelyik két hete ugyancsak hazai pályán legyőzte a Barcelonát.

Barca-veréssel jött ki a gödörből a Szeged

A MOL-Pick Szeged bravúros játékkal 31-28-ra legyőzte a Barcelonát a kézilabda-Bajnokok Ligája A csoportjában. A Szeged a közelmúltban hazai pályán kikapott a Veszprémtől, a Rhein-Neckar Löwentől és a HBC Nantes-tól is, ennek ellenére a klub vezetői kijelentették, nincs edzőkérdés, és kiálltak a spanyol Juan Carlos Pastor mellett.

Ehhez képest rémesen kezdett a Pick, negyedóra elteltével állandósult a vendégek három gólos lengyel előny, a 15 perc alatt kapott nyolc gól nagyon sok egy olyan csapatnál, amelyik elsősorban a jó védekezésre építi a taktikáját.

Juan Carlos Pastor időt is kért, ami egy kicsit segített is, mozgékonyabb lett a szegedi védelem, de fontosabb volt, hogy Bodó Richárd óriási átlövésgólokat lőtt, vagy éppen a kapust ejtette át egy indítás után. A szünetre így is két gólos előnnyel mehettek a lengyelek.

A fordulás után közvetlenül sem sokat változott a játék képe, a Plock még emberelőnyben is növelni tudta az előnyét, miután a Szeged egy hétméterest is elhibázott. Ezt követően viszont lábra kapott a Pick, és Balogh Zsolt góljával 18-18-nál utol is érte a Plockot, majd Thiagus Petrus góljával a vezetést is átvette két perccel később.

Ekkor úgy nézett ki, hogy a Szeged végre kézbe vette a gyeplőket, és

Balogh Zsolt, illetve Bodó Richárd góljával gyorsan három gólosra hízlalta az előnyt a 48. percre (22-19).

A kézilabdában három gól nem gól, két perccel később máris csak egy volt a Szeged előnye, majd ki is egyenlített a Plock.

Emberelőnyben Balogh a legrosszabbkor hagyott ki egy hetest, majd Bánhidit szórták ki az 57. percben, ami mellé még egy hetest is kaptak a lengyelek - de Sego megfogta a lövést!

Szeged, 2017. december 2. A szegedi Dmitrij Zsitnyikov (b) és Michal Daszek, a lengyel Orlen Wisla Plock játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 10. fordulójának MOL-Pick Szeged - Orlen Wisla Plock mérkőzésén Szegeden 2017. december 2-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Az utolsó perc azonban De Toledo hetedik góljával kezdődött (24-25), azaz Pastor időkérése döntő fontosságú volt a végeredmény szempontjából. Az ellen viszont a legjobb figura sem lehet orvosság, ha Zsitnyikov eladja a labdát tíz másodperccel a dudaszó előtt.

A Szeged sorozatban a BL-ben sorozatban másodszor szenvedett vereséget, míg a Wisla Plock megszerezte első győzelmét az idei kiírásban.