Társoldalunk:

A Veszprém revánsot vett a Kielcén a 2016-os döntőért

2017.12.02. 19:43

Három vereség után a 2016-os győztes Kielce ellen tudott újra nyerni a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém. Ljubomir Vranjes csapata a szünetben még döntetlenre állt, de a második félidőben, köszönhetően a szinte hibátlanul játszó Andreas Nilssonnak, a remekül irányító Lékai Máténak és a bravúrokat bemutató Mikler Rolandnak, leszakította és végre legyőzte a Vive Kielcét. 

Eredmény, Bajnokok Ligája, 10. forduló:
Telekom Veszprém – Vive Kielce 30-26 (15-15)
a Veszprém gólszerzői: Lékai 5, Nagy L. 2, Ugalde 1, Ilic 5, Nilsson 8, Gajic 3, Blagotinsek 2, Manaskov 2, Marguc 3

Sorozatban három vereség után egy presztízs mérkőzésen kellett volna visszatérnie a győzelmek útjára a Telekom Veszprémnek. Az ellenfél az a Kielce volt, amelyik a 2016-os BL-döntőben egy elképesztő dráma végén, hétméteresekkel énekelte ki a kupát a Veszprém kezéből. Ezúttal a lengyelek éppen a Veszprém mögött a negyedik helyen állnak a csoportban. A két csapat idei első meccsén 32-32-es döntetlen született Lengyelországban.

A Veszprém-Kielce meccsek mindig nagy csatát hoznakForrás: MTI/EPA/DPA/Marius Becker

Mindkét csapat a jól ismert szigorú védekezéssel kezdett, és egészen Lékai Máté második góljáig (5-4) ők is voltak lépéselőnyben. A tizedik percben már másodszor volt emberhátrányban a Veszprém, de Mikler Roland egy ziccer védésével tartotta az előnyt. A következő lengyel kontránál Blagotinseket is leküldték - jogosan, miután utána nyúlt a ziccerben kiléőb Alex Dujsebajevnek. Negyedórához érve mégis döntetlen volt az állás (8-8).

Ezt követően a Veszprém lőtt kettőt, ami szinte komoly előnynek tűnt. A Kielcében Michal Jureckivel nem bírtak a veszprémi védők, aki a 20. percben már a hatodik gólját lőtte. A 23. percben pedig zsinórban három gólt lőve már újra a Kielce vezetett (11-12). Mindkét oldalon remekeltek a beállók: a hazaiaknál Blagotinsek volt eredményes, a vendégeknél pedig Aginagalde végzett óriási munkát a falban, és harcolta ki sorra a heteseket, amelyeket Karol Bielecki rendre értékesített is. A szünetre így a jól megszokott döntetlennel mehettek a csapatok (15-15).

A második félidőt Manaszkov kiállításával kezdte a Veszprém, amire Mikler bravúrja és Momir Ilic gólja volt a gyógyír. Lékai Máté is remekül játszott, hol Nilssonnak adott pazar gólpasszt, hol maga vállalta a befejezést. Nagy László kiállítása után Dejan Manaskov lőtte be a meccs gólját, majd ugyanő hagyott ki egy ziccert, majd Ilic egy hetest, de 40 perc után így is két góllal vezetett a Veszprém (20-18).

Újabb Mikler védés, újabb Manaskov-féle "meccs gólja" és egy Nilsson-találat után már néggyel ment a magyar bajnok. Mikler 42 százalékkal védett, ami az ex-szegedi Dejan Bombacnak fájhatott a leginkább, aki képtelen volt gólt lőni a magyar kapusnak. Bombac kiállítása után Marguc belőtte a hetest, és kezdett állandósulni a négy gólos hazai előny (25-21).

Nilsson hetedik góljával öt perccel a vége előtt volt először öt gól a Veszprém előnye. A svéd úgy tartott 7 gólnál, hogy nem hibázott lövést. A végén egyet igen, de annak már nem volt jelentősége, a Veszprém végre legyőzte a Kielcét, és három vereség után újra győzni tudott a BL-ben, és újra csak egy pont a hátránya a csoport második helyén álló Flensburggal szemben, akikhez az utolsó előtti fordulóban utaznak majd.

A B csoport mérkőzéseinek további eredményei:
Paris Saint-Germain–Aalborg 31-28 (16-14)
Meskov Breszt–Celje 29-14 (15-14)
Flensburg–THW Kiel 30-33 (15-16)

Az A csoport eredményei:
MOL-Pick Szeged–Wisla Plock 24-25
Vardar Szkopje–Kristianstad 31-15 (14-8)
Celje–RN Löwen 30-26 (17-13)
HBC Nantes–Barcelon 20.45