Holland-szerb döntetlen a kézivébén, 11 NB I-es légióssal

Yvette Broch, Oana Manea, kézilabda
Gyor Audi ETO's Yvette Broch (L) fights for the ball with CSM Bucharest's Oana Manea during the EHF Women's Champions League Final Four final match between CSM Bucuresti and Gyori Audi ETO KC at the Papp Laszlo Arena in Budapest on May 8, 2016. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A holland és a szerb válogatott 27-27-es döntetlent játszott a németországi női kézilabda-világbajnokság csoportkörének negyedik fordulójában, szerdán. A mérkőzésen 11 játékos lépett pályára, aki a magyar NB I-ben szerepel.

Az első félidő nagyobb részében Szerbia vezetett, az előző vb-n és az Európa-bajnokságon is második helyezett hollandokat a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC-t erősítő

Yvette Broch góljai tartották versenyben.

A második felvonásban a szerbek egy 4-0-s sorozattal elhúztak ellenfelüktől, de a hajrában Hollandia ledolgozta hátrányát. Három másodperccel a vége előtt a győri Cornelia Nycke Groot egyenlített, majd a szerbek az üres kapuba találtak, de ezt a gólt a játékvezetők lépéshiba miatt nem adták meg, így maradt a döntetlen.

A további eredményektől függetlenül mindkét válogatott ott lesz a nyolcaddöntőben.

A győri Yvette Broch csapata legeredményesebb játékosa volt hat góllal Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Csapata legeredményesebb tagjaként Broch hat gólig jutott, Groot kétszer volt eredményes. A Ferencváros holland légiósai közül Laura van der Heijden és Danick Snelder is kétszer talált a hálóba.

A szerbek NB I-es játékosaiból Marina Dmitrovic (Kisvárda) kilenc, a magyar állampolgársággal is rendelkező Katarina Krpez Slezak (Érd) három, Sanja Damnjanovic (Siófok) pedig négy gólt szerzett, de Katarina Tomasevic (Dunaújváros), Tamara Radojevic (Kisvárda), Sanja Radosavljevic (Vác) és Jelena Lavko (Alba Fehérvár) is pályára lépett.

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Rafael van der Vaart világbajnoki ezüstérmes holland labdarúgó,

aki korábban az Ajax, a Tottenham Hotspur és a Real Madrid játékosa is volt, jelenleg pedig a dán Midtjyllandban a magyar válogatott Korcsmár Zsolt csapattársa, de sérülés miatt tavasz óta nem lépett pályára. A kiváló támadó középpályás párja, Estavana Polman a dán Esbjerg együttesében és a holland válogatottban kézilabdázik, a szerbeknek három gólt dobott.

A házigazda német női kézilabda-válogatott 24-9-re legyőzte Kína csapatát

a világbajnokság csoportkörének negyedik fordulójában, szerdán Lipcsében. A D csoportban az utolsó játéknap eredményeitől függetlenül eldőlt, melyik négy csapat kerül a nyolcaddöntőbe.

Az oldenburgi C csoportban

másodszor győztek a montenegróiak,

ezzel javítottak továbbjutási esélyeiken.

A csoportok első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe. Pontazonosság esetén két csapat között az egymás elleni eredmény rangsorol, több csapat holtversenyénél pedig valamennyi érintett válogatott egymás elleni eredménye, illetve egymás ellen szerzett pontjainak száma. Ha ez sem dönt, akkor az egymás elleni gólkülönbség alapján állapítják meg a sorrendet.

Eredmények, csoportkör, 4. forduló:
D csoport, Lipcse:
Németország-Kína 24-9 (10-3)
Szerbia-Hollandia 27-27 (15-15)
Koreai Köztársaság-Kamerun 33-21 (16-6)

C csoport, Oldenburg:
Montenegró-Tunézia 29-23 (15-13)
Oroszország-Japán 29-28 (13-11)

Kézi-vb: a legjobb 16 között az olimpiai aranyérmes oroszok

Japán nagyon közel volt az újabb nagy skalphoz.