Vízilabda-BL: Győzött a Szolnok és az Eger, kikapott az OSC

vízilabda
Budapest, 2017. december 22. Bátori Bence, a Szolnok (b) és Angelosz Vlahopulosz, az Eger játékosa a férfi vízilabda Szuperkupa döntőjében játszott Szolnoki Dózsa - ZF-Eger mérkőzésen a fővárosi Komjádi Béla Sportuszodában 2017. december 22-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Magabiztos játékkal, nyolc góllal győzött a montenegrói Jadran ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában címvédő szolnoki csapat a sorozat főtáblás szakaszának hatodik fordulójában, szombaton. Győzött az Eger is, az OSC viszont kétgólos vereséget szenvedett.

A Tisza-parti alakulat gyakorlatilag két negyed alatt eldöntötte a találkozó kimenetelét azzal, hogy a nagyszünetre 9-0-s vezetésre tett szert. A Szolnok sikerével tartja a lépést az élen a B csoport másik kiemelkedő együttesével, az olasz Pro Reccóval.

A Szolnok már a nagyszünetre eldöntötte a meccset Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az Eger csak egy negyednyi játékot engedett a holland Alphen csapatának, utána már kiütközött a két együttes közötti jelentős tudásbeli különbség - az Eger játszi könnyedséggel nyert 11 góllal.

Az OSC két góllal kikapott a horvát Jug Dubrovniktól. A hazai együttes rendre két-három, olykor négy góllal is vezetett, és bár az OSC jól hajrázott, 12-8-ról 12-10-re visszatornászta magát, igazán szorossá nem tudta tenni a mérkőzést. Az újbudaiak jelenleg hatodikok nyolccsapatos főcsoportjukban.

Eredmények:
A csoport:
Jug Dubrovnik (horvát) - A-Híd OSC Újbuda 12-10 (4-2, 3-2, 2-2, 3-4)

B csoport:
Jadran (montenegrói)-Szolnoki Dózsa 6-14 (0-4, 0-5, 2-1, 4-4)
ZF-Eger - AZC Alphen (holland) 15-4 (2-1, 5-1, 4-0, 4-2)