Társoldalunk:

Elutasította az EHF a szlovénok óvását

2018.01.16. 12:47

Az Európai Kézilabda Szövetség illetékes bizottsága kedden elutasította a szlovén válogatott óvását, melyet a Németország ellen vitott körülmények között döntetlennel véget érő találkozó után nyújtottak be.

Az EHF szabályalkotó testülete megvizsgálta a szlovén panaszt, és arra az eredményre jutott, hogy helyben hagyja a játékvezetők pályán hozott ítéletét, "függetlenül attól, hogy az videobíró igénybevételével született-e vagy sem", áll a meglehetősen semmitmondó határozatban. 

A felvétel, ami alapján a döntés született:

Az indokálsban nem fejtik ki, hogy valóban szabálytalan volt a szlovén válogatott beállója, a Telekom Veszprémben játszó Blaz Blagotinsek, aki a tíz percet videózó játékvezetők szerint egy másodperccel a lefújás előtt, 25-24-es szlovén vezetésnél szabálytalanul akadályozta (nem állt legalább egy méterre) a német csapat középkezdését, amiért ő piros lapot, míg a címvédő hétméteres kapott, amit be is lőtt, megmentve így egy pontot, egyúttal biztosítva továbbjutását a középdöntőbe. 

A döntés ellen a szlovének kedden 20 óráig fellebbezhetnek, de erre aligha fog sor kerülni.

A mieinkkel azonos ágon lévő C-csoportban az utolsó fordulóban Németország Macedóniával, míg Szlovénia Montenegróval találkozik szerdán. 

A csoport állása: 1. Macedónia 4 pont, 3. Németország 3 pont, 3. Szlovénia 1 pont, 4. Montenegró 0 pont.