Társoldalunk:

Keszthelyi-parádé, az UVSE a címvédő kiütésével továbbjutó az Euroligában

2018.01.20. 21:22

A rendező UVSE, Keszthelyi Rita fantasztikus játékának, többek között féltucat góljának köszönhetően 11-5-re kiütötte szombaton a címvédő orosz Kirisi csapatát a női vízilabda Euroliga budapesti csoportselejtezőjében, a Hajós Uszodában. A százszázalékos magyar együttes így már továbbjutott.

Eredmény:
női Euroliga, 2. selejtezőkör, 2. forduló:
G csoport (Hajós Uszoda):
UVSE-Kirisi (orosz) 11-5 (3-1, 4-1, 2-0, 2-3)
a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 6, Csabai, Parkes 2-2, Steffens

A címvédő orosz és a LEN Kupa-győztes magyar csapat ebben a szezonban már megmérkőzött egymással, november elején az Európai Szuperkupáért rendezett összecsapáson, ugyancsak Budapesten 10-6-ra a vendégek diadalmaskodtak.

Keszthelyi Rita (b) féltucatnál állította meg a számlálótForrás: MTI/Illyés Tibor

Az UVSE azóta megszerezte a világ egyik legjobb játékosát, az amerikai Maggie Steffenst, aki pénteken, a görögök Vuliagmeni elleni 13-8-as sikerből - első itteni tétmérkőzésén - négy góllal vette ki a részét.

A Kirisi elleni összecsapás legjobbja ezúttal a magyar válogatott kapitánya, Keszthelyi Rita volt, akinek a vezetésével a második negyed közepén már öt góllal (6-1) vezetett az UVSE. A találkozó ezzel gyakorlatilag el is dőlt, az oroszok az utolsó percben csak "kozmetikázni" tudták az eredményt.

A BVSC-nek nem sikerült

Vuliagmeni (görög) - BVSC-Zugló 11-8 (4-1, 3-1, 2-4, 2-2)
a magyar csapat gólszerzői: Kele, Gyöngyössi, Leimeter 2-2, Farkas, Kuna 1-1

A BVSC viszont a második mérkőzésén is kikapott, és a görög Vuliagmenivel szemben 11-8-ra elveszített összecsapás egyben azt is jelenti, hogy már nem juthat tovább. 

A magyar csapatnak - mivel pénteken súlyos vereséget szenvedett a címvédő Kirisitől - mindenképpen nyernie kellett, hogy maradjon esélye a továbbjutásra. Ezzel szemben rögtön a mérkőzés elején "beragadt", így görög riválisa a nagyszünetre ötgólos előnyt dolgozott ki (7-2). A BVSC innentől kezdve csak futott az eredmény után, de nem volt esélye az egyenlítésre.

Vasárnap a BVSC a már biztos továbbjutó UVSE csapatával találkozik.

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) UVSE 6 pont, 2. Kirisi és Vuliagmeni 3-3 4. BVSC-Zugló 0

H csoport (Barcelona):
CN Sant Andreu (spanyol)-Dunaújváros 20.30

A körmérkőzéses sorozat vasárnapi zárásakor a négy kvartettből az első két helyezett jut be az Euroliga legjobb nyolc csapata közé. A negyeddöntőben a csoportelsőket a négyesek második helyezettjeivel sorsolják össze.