Vágólapra másolva!
Az Eger óriási bravúrt végre hajtva, kiváló mérkőzésen 11-10-re nyert a címvédő Szolnok vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek hetedik fordulójában. Az Eurokupa elődöntőjének első mérkőzésén a címvédő Ferencváros remek hajrájának köszönhetően magabiztos, 13-9-es győzelmet aratott a vendég Miskolc fölött.

A hevesi együttes több mint tíz hónap után győzte le legnagyobb hazai riválisát, amelytől tavaly a bajnoki fináléban sorozatban háromszor, majd december 22-én a Szuperkupa döntőben is kikapott.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 7. forduló:
A csoport:
A-Híd OSC-Újbuda - Dinamo Moszkva (orosz) 5-10 (1-3, 0-3, 1-2, 3-2)
a magyar csapat gólszerzői: Tóth M., Salamon, Erdélyi, Seman, Kovács G. 1-1

A magyar csapatnak nem volt esélye, már a nagyszünetben jelentős hátrányban volt (1-6). Az OSC hét mérkőzés után 6 ponttal áll a csoportjában.

B csoport:
Szolnoki Dózsa - ZF-Eger 10-11 (3-3, 4-3, 1-1, 2-4)
gólszerzők: Younger, Zalánki 3-3, Bátori 2, Cuk, Prlainovic 1-1, illetve Rasovic, Angyal 3-3, Hosnyánszky 2, Hárai, Cuckovic, Lőrincz 1-1

A magyar rangadó első felvonásában folyamatosan jöttek az emberelőnyök, amit mindkét csapat jól használt ki.

A második negyedben a Szolnok tudta visszaszorítani a kiállításokat, így először a meccs folyamán két góllal ellépett. A hevesiek azonban tartották a tempót és a harmadik játékrész elejére egyenlítettek.

A záró felvonásra egygólos előnnyel fordultak a Tisza-partiak, de érkezett Strahinja Rasovic, az Eger szerb klasszisa, és két fantasztikus találattal "helyzetbe hozta" az Egert.

A Szolnok-Eger meccsek nem lehetnek unalmasak Fotó: Hirling Bálint - Origo

Cseh Sándor vezetőedző ekkor döntött úgy, hogy Nagy Viktort is beveti a kapuban. A túloldalon Aaron Younger értékesített egy emberelőnyt, de újra az Eger került előnybe egy fór megjátszását követően. Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, Zalánki Gergő bombázott a kapuba.

Az Eger 40 másodperccel a vége előtt megkapta az esélyt egy emberfór formájában, s egy gyönyörű akció végén Angyal Dániel húzta a kapuba a labdát, eldöntve ezzel az összecsapást.

A Szolnoknak ez volt a második veresége a sorozatban, míg az Eger a sikerrel felzárkózott az élmezőnyre.

Férfi Eurokupa, elődöntő, első mérkőzés:
FTC-PQS Waterpolo - PannErgy-Miskolci VC 13-9 (3-3, 3-2, 2-2, 5-2)
gólszerzők: Varga Dé. 3, Mitrovic, Varga Dá., Jaksic 2-2, Szirányi, Vámos, Madaras, Nikic 1-1, illetve Vadovic, Bowen 2-2, Hornyák, Sánta, Kuzmenko, Misic, Halek 1-1

Az első nemzetközi kupasorozatán szereplő a borsodiak egészen a zárónegyedig tapadtak a nyári átigazolási szezonban valóságos sztárcsapattá kovácsolt fővárosiakkal, akik azonban ekkor elléptek riválisuktól, és négygólos előnyt harcoltak ki.
A visszavágót február 28-án rendezik.