Mint egy deszantos a tűzvonalban, úgy érezte magát a magyar kapus

European Handball Championship: France vs Spain Sports HANDBALL EUROPEAN CHAMPIONSHIP France Spain Handball (Team)
Spain's Gedeon Guardiola (R) celebrates with goalkeeper Arpad Sterbik during the European Men's Handball Championship match between France and Spain in Zagreb, Croatia, 26 January 2018. Photo: Monika Skolimowska/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
Az idény végén Veszprémbe visszatérő Sterbik Árpád a horvátországi Európa-bajnokság rajtja előtt úgy nyilatkozott, hogy ugyan első számú kapustartalék Jordi Ribéra szövetségi kapitány keretében, de nem lelkesedne, ha egy év leforgása alatt másodszor is bugróként kellene pályára lépnie. Pénteken azonban pontosan ez történt...

„Úgy éreztem magam tegnap este a pályán, mint egy ejtőernyős deszantos, akit az álmából keltenek fel, és úgy küldik harcolni a tűzvonal mögé. A horvát-francia mérkőzést még a családommal néztem végig a szkopjei lakásomban, és a vendégeinknek azt mondogattam, hogy a franciák betyár jók, jaj annak a csapatnak, amelyik velük kerül szembe az elődöntőben.

Kaptam magamat és egy órával később már el is indultam. Zágráb felé menet egyre csak azon járt az agyam, hogy nagyon sokat aligha tudok hozzátenni a spanyol válogatott teljesítményéhez, hiszen utoljára decemberben játszottam meccset" – mondta szombaton reggeli kávézása közben a 38 éves veterán az SzPress Hírszolgálatnak.

A következő szezonban a Telekom Veszprémhez visszatérő Sterbik azonban nagyon is sokat tett hozzá a spanyolok meglepően magabiztos, de megérdemelt győzelméhez: ötből francia hétméteresből hármat is védett.

„Nincs nekem semmiféle titkom,

Egyszerűen csak összpontosítok, amihez tiszta fej kell és hozzá némi szerencse is. Amúgy meg egy 2 méteres és 117 kilós alakot nehéz kikerülni a labdával" – tréfálkozott.

A beugró kapus szerint a franciák valószínűleg elszámították vagy csak elbízták magukat. Az sem kizárt, hogy egészen más spanyol felállásra és harcmódorra számítottak.

„A győzelmünket elsősorban a kitűnő védekezésünknek köszönhetjük,

de amikor csak tudta, sportszerűen akadályozta meg a franciákat a gólszerzésben."

A svéd-dán mérkőzést pénteken késő este nem nézte meg a tévében: fél 10-kor már az ágyban volt. Reggel arra ébredt, hogy minden porcikája fáj egy kicsit, de a második kávé után már kezdte magát egész jól érezni...